Gülmekten Gözünden Yaş Gelen Surat

Gülmekten Gözünden Yaş Gelen Surat

Betimleyen: Berkan KİRMİT

Sarı yuvarlak yüz üzerinde iki göz, iki kaş ve bir ağız var. Yüzün alın kısmına ışık vurduğundan, dış kısımlar daha koyu, iç kısımlar ise daha açık bir tona sahip. Gözler ve kaşlar simetrik olarak resmedilmiş. Kısık ve aşağı doğru kavisli gözler bir yayı andırıyor. İnce, yuvarlak hatlı ve hafif bombeli kaşlar ise suratın dış kısmına yakın olacak biçimde ayrılmış ve iç tarafta kalan uçları yukarı bakıyor.

Gözler ve kaşlar altın sarısıyla renklendirilmiş. Gözlerin alına yakın kısmına ışık vurduğundan, burada daha açık bir ton kullanılmış.

Gözlerin altında, yüzü ortalayan, suratın neredeyse yarısını kaplayan, kabuğu çeneye içi ise alna bakan, bir karpuz dilimine benzeyen ağız bulunuyor. Ağzın içi, kahverengi ile resmedilmiş. Ağzın üst çizgisi boyunca tek ve kalın bir şerit hâlinde beyaz dişler görünürken, alt kısmında, üst dişleri ortalayacak şekilde yerleştirilmiş pembe bir dil yer alıyor. Alt dişler ise görünmüyor.

Gözlerin dışa yakın köşelerinin altında, her gözün altına bir tane olacak biçimde, dolu alışveriş torbasını andıran gözyaşı damlaları bulunuyor. Simetrik damlaların yarım küreye benzeyen alt kısımları, ağzın üzerine gelmeyecek şekilde zıt yönlere bakıyor. Alına vuran ışık, damlaların üzerine de düştüğünden, iç kısımlar beyaz, dış kısımlar ise açık mavi olarak görülüyor.

Not: WhatsApp uygulamasının 2.19.352 numaralı sürümündeki emoji’ler betimlenmiştir.

Sayfa Görüntüleme : 862