Hababam Sınıfı Yeniden

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Dikey dikdörtgen afiş, iki bölümden oluşmakta. Altta, Hababam Sınıfı’nın öğretmenleri ve okul çalışanları, üst bölümde Hababam Sınıfı öğrencileri yer alıyor. Alt bölümdeki arka fonu, üzerine beyaz tebeşirle yazılı formüller ve grafiklerin olduğu mavi tahta oluşturuyor. En önde ve ortada Mehmet Hoca (Altan Erkekli), solunda İsot Kamil (Sadi Celil Cengiz) ve Dudu (Hülya Duyar), sağda La Minör Bülent (Tolga Avanoğlu) ve Buckingham Huriye (Hande Katipoğlu) yer alıyor.

Kırlaşmış kısa saçları üstten dökülmüş, bıyıklı ve gözlüklü olan Mehmet Hoca 50’li yaşların sonunda. Pötikareli yün bir ceket içine desenli bir kravat takmış. Kollarını birleştirmiş, dudakları aralık, karşıya doğru gülümseyerek bakıyor. Sol omzunun arkasında, otuzlu yaşlarının ortalarında olan İsot Kamil duruyor. Ense boyundaki kumral düz saçlarına saç bandı takmış. Üzerinde lacivert anorak yelek var. Bakışları hafif sağa kaymış, dudaklarını sıkarak gülümsüyor. Kamil’in sol omzunun önünde uzun siyah saçlarına bandana takmış, önünde kırmızı beyaz çizgili önlük olan Dudu var. Kısa boylu ve kilolu Dudu, sol elinde tuttuğu merdaneyi yukarı doğru kaldırmış. Gözlerini kısarak karşıya öfkeli bakıyor. Mehmet Hoca’nın sağ omuzunun gerisinde kalan La Minör Bülent, koyu kumral, kıvırcık saçlı ve gür bıyıklı. Üzerinde kahve tonlarında gömlek, desenli kravat, koyu kahve ceket var. Gözlerini irice açmış, dudaklarını aralamış hafif sağa doğru bakarak gülüyor. Bülent’in sağında başında mor çiçekli ve tüllü tokası, açık mor gömleğiyle Huriye duruyor. Boyalı sarı saçları olan Huriye çıkardığı süslü eldiveni iki parmağının ucunda tutuyor. Bir elini beline koymuş kur yapar gibi karşıya doğru gülümsüyor. Arka fonu oluşturan mavi tahta, bir duvar kağıdı gibi aşağı doğru sıyrıldığı için eğri büğrü ve pütürlü beyaz bir şerit oluşmuş. Şeridin üst tarafında en ön ve solda, üzerinde paintball kostumü ve gözlüğü olan Format (Fırat Albayrak) var. Yüzü boyalı olan Format başına Burak Kut yazılı bant takmış, karşıya doğru ciddi bakıyor.

Ortada elinde davulu, başında Fenerbahçe beresiyle ağzını sonuna kadar açmış bağıran Duba (Sami Aksu), sağda kıvırcık saçları ve iri yuvarlak gözlükleriyle kaşlarını kaldırarak gülen Düldül (Hasan Say) var. İkinci sırada en sağda Düldül ve Duba’nın arasından karşıya bir kaşını yukarı kaldırarak kızgın bakan Racon (Giray Altınok) yer almakta. Racon beyaz gömlek içine siyah tişört giymiş. Duba ile Format’ın arasında dolgun yanaklı, siyah saçları omuzunda, beyaz gömleğin üzerine kravatı gevşek bağlamış Ayça (Irmak Aydın) var. En solda bedeni afişin soluna dönük, başını sola çevirmiş olan Ömer (Mustafa Karaoğlu) gözlüklerinin altından tedirgin bakmakta. Ömer’in arkasında bedeni yine afişin soluna yüzü karşıya dönük olan kumral saçlı, mavi gözlü Didem (Özge Özacar) var. Saçlarını tepeden topuz olarak toplamış Didem elinde bir kitap tutuyor. Karşıya doğru dudaklarını aralayarak gülümsüyor. Sağda, Racon’un arkasında siyah dalgalı saçlarını omuzlarından aşağı salmış karşıya gülümseyerek bakan Selma (Nazlı Pınar Kıya) var. En arkada ve ortada yer alan Yakışıklı Yaman’ın (Yusuf Çim) fotoğrafı diğerlerinden az farkla biraz daha büyük. Kısa kahve rengi saçlarını soldan ayırmış sağa doğru ön kısmını hafif havalandırarak taramış. Dudaklarını sola kaydırmış, karşıya doğru çapkınca gülüyor.

Üst arka fon turuncu renkte . Hababamların arkasından afişin kenarlarına doğru sıçrama şekline beyaz boyalar var. İki bölümün ortasında soldan sağa yukarı doğru eğimli sarı büyük harflerle “HABABAM” altında beyaz harflerle “SINIFI” altında küçük el yazısı formatında sarı harflerle “Yeniden” yazmakta. Filmin isminin sağ yanına “Yönetmen Doğa Can Anafarta “ismi yerleştirilmiş. Afişin en üst kısmında, siyah harflerle, ortalanarak “RIFAT ILGAZ’IN ÖLÜMSÜZ ESERİNDEN” yazıyor. Afişin altında büyük puntolarla sarı renkte “5 NİSAN’DA” beyaz renkte “SADECE SİNEMALARDA” ibaresi yer alıyor. Üzerinde oyuncuların ve film ekibinin ismi, altında sponsor firmaların logoları silik oldukları için okunmuyor. Film ekibinin birkaç satır halinde sıralanan isimlerinin yukarısında beyaz harflerle “YENİ HABABAM”, sarı harflerle “YENİ ÖĞRENCİLERLE” ibaresi yer almakta.

 

Sayfa Görüntüleme : 546