Happy As Lazzaro / Mutlu Lazzaro

Happy As Lazzaro / Mutlu Lazzaro

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Dikey dikdörtgen şeklindeki renkli afişte, ana karakter olan Lazzaro (Adriano Tardiolo) boydan görünüyor. Lazzaro da dahil afişteki her şey çizim; yağlı boya görünümünde. Gökyüzü mavi renkte olmasına rağmen, hava kararmaya başlamış gibi duruyor. Lazzaro’nun arkasında ve çok uzakta; sislerin içindeymiş gibi duran farklı boyutlardaki gökdelenler, yan yana sıralanmış. Afişin tam ortasındaki Lazzaro; Ellerini vücuduna yapıştırmış, açık yeşil çimlerin üzerinde ayakta duruyor. İki yanında çalılar var. Sağdaki çalılığın arkasındaki bir ağaç, sola eğik. Ağacın tepesi, Lazzaro’nun gözlerinin olduğu yatay hizada. Ağaç ve çalılar koyu yeşil renkte görünüyor. Ağacın ince gövdesinden çıkan iki dal sağa ve sola doğru uzamış. Sağdaki dalın ucu görünmüyor; ağacın sağ kısmı afişe dahil edilmemiş. Soldaki dal ise kendi içinde üç dala ayrılarak yaprakların içinde gözden kaybolmakta. Solda, Lazzaro’nun arkasında bir kurt var. Kurt ve Lazzaro, tam karşıya bakıyor. Kurdun başı, Lazzaro’nun el bileğinin hizasına denk gelmiş. Lazzaro ve tüm yazılar afişin tam ortasında yer alıyor. Alt alta olacak şekilde hizalanmış bu yazılar; Lazzaro’nun bacağının üzerine konumlandırılmış. Puntosu en büyük olan başlık kırmızı, geri kalan tüm yazılar ise beyaz renkte ve daha küçük boyutlarda.

Beyaz tenli, uzun ve kıvırcık saçlı Lazzaro; ellerini uyluklarının üstüne gelecek şekilde öne sarkıtmış. 20’li yaşların başlarında ve normal kilodaki Lazzaro’nun düşük omuzları, vücuduna oranla çok küçük görünüyor. Geniş kanatlı bir burnu, kalın siyah kaşları, uzun ve yuvarlak yüzüne göre küçük kalmış ince dudakları var. Yanakları ve dudakları kırmızı renkte. Dağınık görünümlü siyah saçları nedeniyle kulakları görünmüyor. Siyah renkteki gözleri; uzun, yuvarlak yüzüne göre büyük. Kıvırcık saçlarından bir tutam alnının üzerine, sola düşmüş. Beyaz ve yarım kollu bluzundan görünen kolları kassız ve güçsüz duruyor. Göğsündeki siyah kılları tek tük belli. Yuvarlak yakalı bluzu, kıllarının çoğunu kapatmış. Giydiği koyu kahverengi pantolonu ya da pijama altı; üzerine alt alta sıralanmış yazıların arasından görünüyor. Pantolonunun sağından sarkmış, açık kahverengi ipler var. İplerin sarktığı kısımda, pantolonun lastikli görünümlü beli hafif düşük. Üzerine denk gelen yazılar nedeniyle zar zor seçilen, sade görünümlü ayakkabısı; açık kahverengi.   

Solundaki gri renkli kurdun gözleri sarı sarı parlıyor. Sarı göz bebeklerini çevreleyen ince hat siyah renkte.  Kulaklarını dikmiş şekilde duran kurdun sadece ön iki bacağı görünüyor. Kırmızı renkteki başlık; kurdun sol tarafı üzerine konumlandırılmış.

Afişin en üstünde ve Lazzaro’nun başının biraz üzerinde, ortalanmış olarak; küçük boyutlu ve beyaz renkli bir sembol ve yazı görülüyor. Üç satır halinde konumlanmış yazılar sırasıyla şu şekilde: “OFFICIAL SELECTION”, “COMPETITION”, “FESTİVAL DE CANNES”. “COMPETITION” yazısı diğerlerinden daha büyük puntolu. Yazıların hemen üzerindeki; yatay ve beyaz dal sembolünün iki yanından, küçük ve ince yapraklar sıra sıra çıkmış. Sembol yatay oval şeklindeki ince ve beyaz bir çerçeve ile çevrelenmiş.

Lazzaro’nun bacaklarının orta kısmına denk gelen, büyük ve kalın harflerle yazılmış: “HAPPY AS LAZZARO” başlığının; “HAPPY AS” kelimesi üstte, “LAZZARO” kelimesi ise onun hemen altında. İki kısım da birbirine iki ucundan, tam hizalanmış.

Lazzaro’nun ellerinin hemen altındaki küçük puntolu, büyük harfli yazıda: “TEMPESTA AND RAI CINEMA PRESENT” yazmakta. Bu yazı, başlığın biraz üstünde yer alıyor.

Başlığın altında, küçük puntoyla “WRITTEN AND DIRECTED BY”; bunun altında ise daha büyük puntoyla ve kalın harflerle: “ALICE ROHRWACHER” yazmakta. Büyük harflerle yazılmış bu iki yazı, Lazzaro’nun paçasına denk gelmiş.

Lazzaro’nun ayaklarının üzerindeki üç satırlık yazıda sırasıyla: “ADRIANO TARDIOLO, ALBA ROHRWACHER, LUCA CHIKOVANI”, “AGNESE GRAZIANI, SERGI LOPEZ, NATALINO BALASSO, TOMMASO RAGNO” ve “WITH THE PARTICIPATION OF NICOLETTA BRASCHI” yazmakta. 

Afişin en altına yan yana sıralanmış beyaz renkteki semboller ve bu sembollerin üstündeki sekiz satırlık yazı, küçük boyutta oldukları için seçilemiyor.

Sayfa Görüntüleme : 679