Her – Aşk

Her – Aşk Betimleyen: Beyza KURAL  Dikey dikdörtgen afiş, Theodore Twombly’nin (Joaquin Phoenix) yakın plan portresi şeklinde. Afişte parlak pembe fon ve Theodore Twombly’nin üzerindeki kırmızı gömleğin rengi genele hakim.  Theodore Twombly uzun, üçgen yüzlü, açık beyaz tenli, 30’larının sonlarında. Dalgalı beş cm kadar kahverengi saçlarının alnına düşen perçemlerinde sarı şeritler var. Saçları alnının iki yanına oyuntu yapacak şekilde açılmış ancak saçlarının uzunluğu bu açıklığı göze batan bir hale getirmiyor. Favorileri kulaklarını yarısına dek uzun. Alnı geniş. Alnın ortasında aşağıya doğru yay şeklinde çok derin olmayan bir çizgi var. Kaşları koyu kahverengi, kalın, uzun, dikdörtgen şeklinde. Kaşlarının hemen altında başlayan gözleri yassı. Dışı koyu lacivert çerçeveli açık renk gözleri maviden, sarıya değişiyor, parlak, doğrudan karşıya bakıyor. Sol kulağının yalnızca kulak memesi belli belirsiz seçiliyor. Sağ kulağının boyutu yüzüne uygun, göze çarpmıyor, kulak memesinde belki eski bir yaradan kalma hafif, aşağıya doğru bir çizgi var. Burnu uzun, burnunun ucu ve aşağıya dönük burun delikleri üçgen şeklinde. Yanakları geniş. Hafif sakallı, en fazla iki günlük. Bıyıkları burun çizgisinin ortasından ayrılıyor. Dudaklarının hemen yanında bitiyor, kısa, uçlara doğru rengi açılıyor. Uzun çenesinin sonu düz yatay çizgi şeklinde. Boynu kılsız.  Arka planda yer alan pembenin bir iki ton koyusu, kırmızımsı, hakim yaka bir gömlek giymiş. Gömleğin açık olan küçük, üst beyaz düğmesinin altından beyaz bir tişörtün bisiklet yakasının bir kısmı görünüyor. Omuzları genişçe. Gömleğin yakası dağınık duruyor.  Çenesinin hemen altında filmin adı birbirine yapışık fontlarda, küçük, beyaz harflerle yazılmış: “her”. Filmin adının altındaki yatay mavi ve beyaz karışımı açık çizginin altında küçük puntolarla ve maviden beyaza uzanan büyük harflerle “A SPIKE JONZE LOVE STORY” yazısı yer alıyor. Afişin en sonundaki filmle ilgili diğer bilgiler bu versiyonda okunmuyor.  Theodore Twombly’nin saçlarının üzerinde iki sıra halinde oyuncuların isimleri küçük puntolu, beyaz, büyük harflerle iki sıra halinde yazılmış. İlk sırada “JOAQUIN PHOENIX, AMY ADAMS, ROONEY MARA” ismi seçiliyor. Kırmızı, mor, mavi, yeşil ve sarının birbirine karıştı yarım santim kadarlık ince şeridin altında ise “OLIVIA WILDE ve SCARLET JOHANSSON” isimleri okunuyor.

Betimleyen: Beyza KURAL

Dikey dikdörtgen afiş, Theodore Twombly’nin (Joaquin Phoenix) yakın plan portresi şeklinde. Afişte parlak pembe fon ve Theodore Twombly’nin üzerindeki kırmızı gömleğin rengi genele hakim.

Theodore Twombly uzun, üçgen yüzlü, açık beyaz tenli, 30’larının sonlarında. Dalgalı beş cm kadar kahverengi saçlarının alnına düşen perçemlerinde sarı şeritler var. Saçları alnının iki yanına oyuntu yapacak şekilde açılmış ancak saçlarının uzunluğu bu açıklığı göze batan bir hale getirmiyor. Favorileri kulaklarını yarısına dek uzun. Alnı geniş. Alnın ortasında aşağıya doğru yay şeklinde çok derin olmayan bir çizgi var. Kaşları koyu kahverengi, kalın, uzun, dikdörtgen şeklinde. Kaşlarının hemen altında başlayan gözleri yassı. Dışı koyu lacivert çerçeveli açık renk gözleri maviden, sarıya değişiyor, parlak, doğrudan karşıya bakıyor. Sol kulağının yalnızca kulak memesi belli belirsiz seçiliyor. Sağ kulağının boyutu yüzüne uygun, göze çarpmıyor, kulak memesinde belki eski bir yaradan kalma hafif, aşağıya doğru bir çizgi var. Burnu uzun, burnunun ucu ve aşağıya dönük burun delikleri üçgen şeklinde. Yanakları geniş. Hafif sakallı, en fazla iki günlük. Bıyıkları burun çizgisinin ortasından ayrılıyor. Dudaklarının hemen yanında bitiyor, kısa, uçlara doğru rengi açılıyor. Uzun çenesinin sonu düz yatay çizgi şeklinde. Boynu kılsız.

Arka planda yer alan pembenin bir iki ton koyusu, kırmızımsı, hakim yaka bir gömlek giymiş. Gömleğin açık olan küçük, üst beyaz düğmesinin altından beyaz bir tişörtün bisiklet yakasının bir kısmı görünüyor. Omuzları genişçe. Gömleğin yakası dağınık duruyor.

Çenesinin hemen altında filmin adı birbirine yapışık fontlarda, küçük, beyaz harflerle yazılmış: “her”. Filmin adının altındaki yatay mavi ve beyaz karışımı açık çizginin altında küçük puntolarla ve maviden beyaza uzanan büyük harflerle “A SPIKE JONZE LOVE STORY” yazısı yer alıyor. Afişin en sonundaki filmle ilgili diğer bilgiler bu versiyonda okunmuyor.

Theodore Twombly’nin saçlarının üzerinde iki sıra halinde oyuncuların isimleri küçük puntolu, beyaz, büyük harflerle iki sıra halinde yazılmış. İlk sırada “JOAQUIN PHOENIX, AMY ADAMS, ROONEY MARA” ismi seçiliyor. Kırmızı, mor, mavi, yeşil ve sarının birbirine karıştı yarım santim kadarlık ince şeridin altında ise “OLIVIA WILDE ve SCARLET JOHANSSON” isimleri okunuyor.

Sayfa Görüntüleme : 1227