Hürkuş: Göklerdeki Kahraman

Afişi Betimleyen: Rabia YAMAN

Dikey konumlandırılmış dikdörtgen afişin ön planında filmin başkahramanı Vecihi Hürkuş’un (Hilmi Cem İntepe) tüm afişi kaplayan fotoğrafı yer alıyor. Bedeni yana dönük, başı karşıya doğru bakar konumda duran Vecihi Hürkuş, 20’li yaşlarının sonlarında, kalın bıyıklı, çatık kaşlı, sert bakışlı kumral bir adam. Başında kulaklarını da örten, deri kumaştan pilot başlığı, başlığın üzerinde, lastik bantlı başını sımsıkı saran gözlüğü takılı duruyor. Yüzü isle simsiyah halde. Boynunda, ensesinden düğüm atarak bağladığı şalı, koyu askeri ceketinin yakasından geriye doğru atılmış duruyor.
Arka fonda, alev almış motorundan çıkan simsiyah dumanıyla griye boyadığı gökyüzünde uçan bir tayyare var. Tayyarenin arkasında biri yakında, biri uzakta iki tayyare daha uçuyor. Gökyüzü havaya saçılmış barut ve motor parçalarıyla kesif bir koyulukta. Vecihi Hürkuş’un üst bedeninin yer aldığı afişin alt kısmında Ayasofya ve Sultanahmet Camileri ile Galata Kulesi’ni de içine alan İstanbul manzarası silueti yerleştirilmiş.
Gün batımında sarı kızıl gökyüzünde İstanbul semalarında onlarca tayyarenin uçtuğu afişin ortasına gelen kısımda ay yıldızın iki tarafına yerleştirilmiş kanatlardan oluşan sarı renkli Türk Tayyare Rozeti’ nin çizim şekli yer alıyor. Rozetin altında beyaz büyük harflerde ‘HÜRKUŞ’ lacivert harflerle ‘GÖKLERDEKİ KAHRAMAN 25 MAYIS’TA SİNEMALARDA’ yazmakta. Afişin alt kısmında filme ait bilgiler verilmiş. ‘EĞRİKAPI PRODÜKSİYON sunar HÜRKUŞ GÖKLERDEKİ KAHRAMAN’ ibaresi altında Oyuncular; ‘ HİLMİ CEM İNTEPE, GİZEM KARACA, BORA AKKAŞ, MİRAY DANER. BORA AKKAŞ, ALİ NURİ TÜRKOĞLU, BİROL ÜNEL, CEM UÇAN, EFECAN DİANZENZA, ERAY TÜRK, GURUR AYDOĞAN, HAKAN YUFKACIGİL, LEVENT CAN, MURAT ARKIN, PERİHAN ÜNLÜCAN, RIZA AKIN, ZEYNO ERACAR ve BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU’ ; Post Prodüksiyon Süpervizörü; İlknur BAL KUTLUAY, Görsel Efektler; UNC Film Productions, Sfx; Mustafa BODUROĞLU, Kurgu; Fatma Gökçe KILIÇ, Ses Tasarım; Burak TOPALAKÇI, Müzik; Uğur ATEŞ, Yürütücü Yapımcı; Kutsi KAYAOĞLU, Ortak Yapımcı; Mehmet ÇETİN, Senarist; Savaş KORKMAZ , Görüntü Yönetmeni; Tolga KUTLUAY, Yapımcı; Eğrikapı Prodüksiyon, Yönetmen; Kudret SABANCI yazıyor.

Altta web adresi www.hurkusfilm.com ve facebook, twitter ve instagram/hurkusfilm, sosyal medya adresleriyle, en alt kısımda; solda STM ve EĞRİKAPI, sağda TAI ve CGV sponsor logoları yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 492