IGUANA TOKYO

Betimleyen: Ela Korgan 

On beş on altı yaşlarındaki Tokyo’nun (Deniz Ülkü) Metrekare oyununda babasını bıçakladığı bir ana ait fotoğraf afişin odağında.

Yüzünün sağ yarısı kadrajın soluna konumlandırılan Tokyo, suratını çil gibi kaplayan kan damlalarıyla psikopatça karşıya bakıyor. İki yandan toplanıp örülmüş kahverengi uzun saçları omzunun gerisinde. Kâkülleri gözkapaklarına kadar inen iri, kahverengi gözlü Tokyo’nun ağzının kenarları bir ceset yemiş gibi kanla çevreli.

Afişin üst ortasında kırmızı büyük puntolu kalın harflerle “İguana”, altına aynı renk ve biçimde “Tokyo” yazıyor. “İguana” yazısının hemen altında filmin adının Japonca yazılışı var. Yazı Tokyo’nun kâküllerine ve gözünün altına denk gelecek şekilde konumlandırılmış.

Afişin alt ortasında piksel piksel görünen bir fontla büyük harflerle “Yazar ve Yönetmen Kaan Müjdeci”, altında soldan sağa sırasıyla: “Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban, Deniz Ülkü” adları bulunuyor.

Daha küçük puntolarla filmin teknik ekibinin ve rejinin adları alt alta sıralanmış. Bunlardan bazıları şöyle: “Yapımcı: Ryohei Tsutsui, Kaan Müjdeci; Ortak Yapımcı: Kanat Doğramacı; Dijital Sanat Yönetmeni: Ali M. Demirel.”

Sayfa Görüntüleme : 142