İSTANBUL İSTANBUL

Betimleyen: Rabia Yaman

‘İstanbul İstanbul’ isimli kısa film afişi, filmin içinden bir kare alınarak hazırlanmış. Afişte, Konstantinas (ÜNAL SİLVER), duvarında eskimiş desenli duvar kağıtları olan bir yatak odasında, ceketsiz, beyaz gömleğinin kollarını sıyırmış, kravatı gevşek, altında ütülü kumaş pantolonuyla tahta başlıklı bir yatağın kenarında oturuyor. 60larında beyaz saçlı, yüzü çizgi çizgi ve çökük. Büyük burnu ve sarkık kulakları var. Sağa ayırdığı gür saçları kulaklarının üzerini kapatıyor.

beyaz çarşaflı yatağın üzerinde satenbir yorgan serili. Yorganın altında, tek ayağı dışarda kalmış karısı yatıyor. Karısının yüzü belli değil.
Yatağın iki yanında da komodinler duruyor. Soldakinde, bir gece lambası ve bir kahve fincanı dururken, sağdaki komodin üzerindeki gece lambası yanık halde duruyor. Yatak başlığının yaslandığı duvarın girintisindeki kitaplıkta, kitaplar ve çerçeveler var.

Çift raflı kitaplığın üst rafına denk gelecek şekilde afişi ortalayarak büyük harflerle ‘ İSTANBUL İSTANBUL’ yazıyor. İstanbul kelimelerinin ikisi birbirine ters şekilde ‘S’ ve ‘L’ harfleri birbirine çakıştırılarak konumlandırılmış.
En üstte, büyük ancak film adından daha silik renklerdeki harflerle ‘ Yazan Yöneten Demir Özcan’ yazıyor.

Ters şekildeki ‘istanbul’ kelimesinin sağında çift başak başıyla çerçevelenmiş ‘ Official Selectıon 23th İnternational Adana golden Roll Film Festıval 2022’ yazısı yer alıyor.

Konstantinas’ın bacak hizasında büyük harflerle ‘ ÜNAL SİLVER’ ve ‘ EMİNE Ş. UMAR’  yazıyor.

En altta yer alan film bilgileri şu şekilde; Yapımcı TEOMAN AKIN İNAN, görüntü yönetmeni MÜSLÜM ŞAHİN, kurgu DORUK KAYA, ses tasarım METİN BOZKURT, müzik SARP KESKİNER, yürütücü yapımcı GÖKÇE PEKHAMARAT, 3T PRODUCTION

Sayfa Görüntüleme : 186