JEANNE DU BARRY

Betimleyen: Arif Emre Tiryaki

Dikey dikdörtgen formdaki renkli afişte ön planda, arkası dönük duran sarı kıvırcık peruklu Jeanne Du Barry “Maiwenn” var. Ensesinde, boynuna asılı kolyenin, gri zinciri görünen Jeanne’nin sarı peruğunun ense kökünden kendi saçı olan koyu kahverengi bir tutam ense saçı görünüyor. Jeanne’nin tam karşısında, afişin sol tarafında hafifçe gülümseyen Kral on beşinci Louis “Johnny Depp” ellilerinin ortalarında, makyajlı. Sadece sağ üst kısmı görünen sarı peruğunun üzerine krem rengi bir başlık takmış olan Louis’in dudaklarında kırmızı ruj, yüzünde pudralı allık var. Siyah gözlerini Jeanne’ye dikmiş gülümseyen Louis’in lame, dokulu ceketi ve boynundaki fuları aynı kumaştan yapılmış. Boğazını saran beyaz kumaşın ön kısmından sarkan fular ve ceketinin yakasından aşağı doğru uzanan kısımda, parlak taşlardan yapılmış dekoratif düğmeler var.

Jeanne’nin sol omzunun üzerine denk gelen yerde, “FESTIVAL DE CANNES FILM D’OUVERTURE SELECTION OFFICIALLE 2023” yazısı ve hemen üzerinde Cannes Film Festivali logosu olan oval çizgi içerisindeki zeytin dalı yer alıyor.

Logolu yazının altında, filmin başrol oyuncuları “MAİWENN” ve “JOHNNY DEPP” yazılmış. Hemen altında daha kalın puntolu büyük harflerle, filmin adı,  “JEANNE du BARRY” yazıyor. Daha küçük puntolu, “UN FIML DE MAİWENN” yazısı alta eklenmiş.

En altta yer alan film ekibi ve görevleri hakkındaki bilgiler, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 166