Karakomik Filmler 2 – Part 2 – Emanet

Karakomik Filmler 2 – Part 2 – Emanet

Betimleyen: Emine Berre GÜMÜŞ

Dikey konumlandırılmış afişin, arka fonunda yeşil ışıklarla aydınlatılmış sahne arkası var. En üstte ortada yer alan kırmızı renkli büyük “2” rakamı ve beyaz renkli büyük harflerle yazılmış “KARAKOMİK FİLMLER” yazısı ortadan ikiye kesilip sonra birleştirilmiş gibi. Hemen altında iki satır halinde “YAZAN VE YÖNETEN” “CEM YILMAZ” yazılı.

Birol (Cem Yılmaz) önde, sağ elini havaya kaldırmış işaret ve orta parmağını yukarı doğrultmuş diğer parmaklarını içe bükmüş. Elinde siyah deri eldiven, bileğinde metal kayışlı saat var. Birol 40larının sonunda, siyah, düz uzun saçlı. Bıyıkları kalın ve koyu renkli. Yüzünde kaşları düşük olduğu halde belli belirsiz bir gülümseme var. Üzerindeki deri ceketin yaka kısımları pullarla süslenmiş. İçindeki tişört beyaz renkli, “Jackson 5” grubunun ismi ve fotoğrafı basılı. İsmin altındaki yazı, elini havaya kaldırdığı için tişörtü kırıştığından okunmuyor. Birol, tişörtünü kot pantolonunun içine sokmuş, deri kemerle belini iyice sıkmış. Pantolonun paçaları kıvrık, ayakkabıları spor ve beyaz.

Birol’un sol arkasında Ayhan (Çağlar Çorum) bulunuyor, Ayhan da 40larının sonunda, deri eldivenli sol elini dirseğinden kırıp, yumruk yaparak kaldırmış. Saçları alın kısmından açılmasına rağmen arkaya doğru taranmış, gözleri kısık, dudakları hafif aralık, yüzü sakalsız ve bıyıksız, gizemli bir ifade ile sağ omzu üzerinden bakıyor. Üzerinde kırmızı üzerine siyah biyeli, bel kısmından oturmuş bir mont, siyah, sağ bacağının ön kısmı iri düğmelerle kaplı pantolon ve siyah ayakkabılar var.

Birol’un sağ arkasında sırtı Birol’a dönük olarak Deniz (Özge Özpirinççi) duruyor. Deniz 20lerinde, çıkık elmacık kemikli, iri gözlü, yay şeklinde kaşlı, dudakları ve tırnakları koyu renk boyalı, siyah saçları alın üstünde kabartılarak arkaya doğru toplanılmış. Üzerinde yakasından göğsüne doğru üçgen bir açıklık bulunan, uzun kollu yeşil üzerine kırmızı çiçek desenli bir bluz ve dizinin üzerinde kiloş bir etek var. Tek kaşı kalkık, dudakları hafif aralık halde hafif bir tebessümle bakıyor.

Afişin sağındaki Selim (Tansu Biçer) sahne arkası perdelerinin arasından bakıyor. Erol 40ların sonunda, saçları ve sakalları kırlaşmış kumral bir adam. Elleri iki yanında sanki hazır ol pozisyonunda duruyor gibi. Gömleğinin üzerine, göbek kısmı çizgili haki rengi kazak giymiş, altındaki pantolon da aynı renkte, ayakkabıları siyah.

Tam karşısında yine perdenin arkasından bakan Nezih (Celil Nalçakan) duruyor. Nezih 30larında, briyantinli siyah saçlarını geriye taramış, kirli sakalı ve bıyığı var, kaşlarını çatmış, kaşının altından tehditkar bakışlarla karşıya bakıyor. Üzerinde yakası açık beyaz gömlek, kahverengi ceket ve pantolon var.

Birol, Deniz ve Ayhan’ın ayak hizasında, yeşil ve büyük harflerle “EMANET” hemen altında “CEM, ÖZGE, ÇAĞLAR, CELİL, TANSU” yazıyor.

Bir altta, hepsi büyük harflerle, ünvanlar ufak, isimler daha büyük punto ile “CMYLMZ FİKİR SANAT” VE “NU LOOK” SUNAR, “KARAKOMİK FİLMLER 2” SANAT YÖNETMENİ “BURAK YILDIRIM”, KOSTÜM TASARIM “BARAN UĞURLU”, SAÇ “YAŞAR ERTEM”, MAKYAJ “EMRE AKI”, IŞIK ŞEFİ “GÖKHAN ÖZGÜL”, YAPIM KOORDİNATÖRÜ “CANER AZAK”, SET AMİRİ “OZAN ÇAPA”, SES “İNTEPE SES”, SES TASARIM “MUSTAFA DURMA”, MÜZİK “JİNGLE HOUSE”, KURGU “İLKER ÖZCAN”, POST SUPERVİZÖRÜ “HALİL ÇALIK”, POST PRODÜKSİYON “1000 VOLT”, YARDIMCI YÖNETMEN “MURAT DÜNDAR – YEŞİM ATAMAN”, İDARİ YAPIMCI “ÖMER FARUK IŞIK – VURAK TURUNÇ”, GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ “AHMET SESİGÜRGİL”, YAPIMCI “MUZAFFER YILDIRIM – CEM YILMAZ”, SENARİST VE YÖNETMEN “CEM YILMAZ” yazılı.

Beyaz renk, büyük puntolarla “17 OCAK’TA SİNEMALARDA” yazısının hemen altında afişin sonunda soldan sağa doğru Nu Look, Ford, Arçelik, united international pictures, CMYLMZ- FikirSanat logoları yazı şeklinde bulunuyor. Arçelik yazısının hemen altında #karakomikfilmler hashtag’i bulunmakta.

Sayfa Görüntüleme : 1670