Kertenkele

Kertenkele Betimleyen: İpek KÖKEŞ  Yatay dikdörtgen fotoğrafta, gri desenli beyaz bir örtünün üstünde duran yeşil kertenkele, önünde duran su dolu mavi su şişesi kapağına sol ön ayağını koyarak hafif yukarı kalkmış.  Kertenkele, iki karış kadar uzunlukta. Yer yer siyah ama ağırlıklı olarak yeşil pullarla kaplı ince ve uzun bir gövdesi var. Oval kafasının üstünde, iki yanda yer alan küçük siyah gözleri yine oval şeklinde. Gözlerinin biraz ilerisinde, yüzünün ucunda küçük noktalar halinde burun delikleri var. Belirgin olmayan boynunun iki yanındaki dışkulak delikleri, kertenkelenin gözlerinden birazcık daha büyük. Gövdesinden ikisi önde, ikisi arkada olmak üzere ince uzun beşer parmağı olan dört ayak uzanıyor. Yeşil pullarla kaplı ön ayakları kısa ve düz. Daha uzun olan ve siyah pullarla kaplı arka ayakları ise kurbağa bacağına benziyor. Arka bacakların biraz gerisinde kuyruğu başlıyor. Neredeyse gövdeyle aynı uzunlukta olan ve incelerek uzayan kuyruk da siyah pullarla kaplı.

Betimleyen: İpek KÖKEŞ

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, gri desenli beyaz bir örtünün üstünde duran yeşil kertenkele, önünde duran su dolu mavi su şişesi kapağına sol ön ayağını koyarak hafif yukarı kalkmış.

Kertenkele, iki karış kadar uzunlukta. Yer yer siyah ama ağırlıklı olarak yeşil pullarla kaplı ince ve uzun bir gövdesi var. Oval kafasının üstünde, iki yanda yer alan küçük siyah gözleri yine oval şeklinde. Gözlerinin biraz ilerisinde, yüzünün ucunda küçük noktalar halinde burun delikleri var. Belirgin olmayan boynunun iki yanındaki dışkulak delikleri, kertenkelenin gözlerinden birazcık daha büyük. Gövdesinden ikisi önde, ikisi arkada olmak üzere ince uzun beşer parmağı olan dört ayak uzanıyor. Yeşil pullarla kaplı ön ayakları kısa ve düz. Daha uzun olan ve siyah pullarla kaplı arka ayakları ise kurbağa bacağına benziyor. Arka bacakların biraz gerisinde kuyruğu başlıyor. Neredeyse gövdeyle aynı uzunlukta olan ve incelerek uzayan kuyruk da siyah pullarla kaplı.

Sayfa Görüntüleme : 924