Kim Daha Mutlu

Afişi Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Törpülenmiş düzgün tırnakları olan bir elin sola eğik tuttuğu siyah bir telefon, turuncu arka planlı dikey dikdörtgen afişin neredeyse tamamını kaplıyor. Ekranda; Şükran (Serenay Aktaş)’ın siyah beyaz portre profil fotoğraflı, “sukrangergin” kullanıcı adlı İnstagram’ından 2 saat önce atılmış bir hikaye var. Fotoğrafta; Şükran’ın hemen arkasında Sinan (Hasan Denizyaran); sol ve sağ gerisinde Aylin (Ecem Özkaya Üstündağ) ile Bilge (Bengi İdil Uras) var. Kemal (Emre Kıvılcım) ile Oğuz (Ümit Erdim) ise en arkada. Üzerlerinde filmde giydikleri kıyafetler olan 20li yaşlarının ortasındaki bu altı kişi; Şükran’ın yukarıda tuttuğu görünmeyen bir kameraya, bembeyaz dişlerini gösteren bir gülümsemeyle poz vermiş. Arkalarındaki beyaz alanda, çok silik olduğu için zor seçilen çiçekler, masalar ve sandalyeler var. Omuzlarından itibaren görünen Şükran’ın; kısa, siyah, dalgalı saçlarının dağınık bir şekilde döküldüğü yüzü, diğerlerininkine göre daha büyük duruyor. Düzgün bir burnu; pembe rujlu, ince dudakları; uzun, düzgün kaşları var. Baktıkları kameraya doğru uzattığı bir kısmı görünen sol kolu, gelinliğinin kalın askısının büzülmesine neden olmuş. Açık kahverengi sol gözünün akmış makyajı, siyah kalın bir çizgi halinde yanağına uzanıyor.
Dalgalı siyah saçları yukarı doğru kaldırılarak şekillendirilmiş Sinan, Şükran’ın tam arkasından kafasını uzatmakta. Otuz iki diş gülümsediği için kısılmış kahverengi gözleri; düzgün, küçük burnuna doğru gittikçe kalınlaşan kaşları; ince dudaklarının kenarından aşağı kavislenen abajur bıyığı ve oval kesim kirli sakalı var. Diğerlerinden farklı olarak yan profilden poz veren Aylin; elini önündeki Şükran’ın omzuna koyup sırtını arkasındaki elini tuttuğu Kemal’e ve yanındaki Sinan’a yaslamış. Küçük, oval bir yüzü; koyu kırmızı rujlu, dolgun dudakları; çıkık elmacık kemikleri; kısa, siyah, dalgalı saçları var. Belden yukarısı görünen göğüs dekolteli, uzun kollu, bordo elbisesinin kapatmadığı hafif önüne eğik omuzlarından siyah sütyen askıları belli oluyor. Siyah saçları dağınık topuz şeklinde hafif üstten bağlı olan, Şükran’ın arkasındaki Bilge; dirseğini solundaki Sinan’ın omzuna yaslamış. Kahverengi, yüzüne göre küçük gözlerinde koyu renk far; ince dudağında ise pembe renkte ruj var. Mavi, kırmızı, altın renkte iri boncukları olan bir kolye ve küçük halka küpeler takıp; mor, kırmızı desenli giysisinin üzerine bir kısmı görünen kot bir ceket giymiş. Arkadan kafasını uzatıp, yüzük takılı elini Sinan’ın omzuna koymuş esmer Kemal’in: gür, siyah, dalgalı saçları; kısa, ince kaşları; hafif sivri, düzgün bir burnu ve kirli sakalıyla birleşen abajur bir bıyığı var. Omzundan yukarısı görünen Kemal, lacivert ceket ve yakası iki yana yaslı beyaz bir gömlek giymiş.
Kirli sakalıyla birleşik abajur bıyıklı, sivri çeneli, geniş alınlı, seyrek kaşlı, sarışın Oğuz; en arka sağdan kafasını uzatmış, araladığı ince dudaklarından üst dişlerini göstererek gülüyor. Üzerinde bir iki düğmesi açılmış beyaz bir gömlek var.

Telefon ekranının üst kenarında, turuncu renkteki: “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’IN SENARİSTİNDEN” cümlesinin aşağısında, siyah-turuncu renkteki şu isimler aralıklı olarak verilmiş: “ECEM ÖZKAYA ÜSTÜNDAĞ”, “EMRE KIVILCIM”, “HASAN DENİZYARAN”, “SERENAY AKTAŞ”, “BENGİ İDİL URAS”, “ÜMİT ERDİM”. Poz veren oyuncuların yukarısına yerleştirilmiş “KİM DAHA MUTLU” yazısının sonuncu kelimesi; el yazı şeklinde, altta ve turuncu renkte. Başlığın üst hizasında tırnak içinde “MUTLULUĞUN TARİFİ İÇİNDE” yazılmış. Telefonun dokunmatik tuş kısmının olduğu, siyah çerçevesinin üzerinde; ortalı olarak “Yönetmen ve Senarist HAKAN HAKSUN” yazıyor. Küçük olduğu için seçilemeyen üç satırlık yazının altında ise “17 MAYIS’TA SİNEMALARDA” ifadesi yer almakta.

Sayfa Görüntüleme : 466