Kıskanmak

Kıskanmak

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Kenarları beyaz olan dikey dikdörtgen afişin fonu, kirli beyaz bir duvar gibi. Ortada konumlanmış, arkası dönük Seniye (Nergis Öztürk) afişin büyük bir bölümünü kaplamış. Giydiği siyah paltosu ve tepesi uzun, kahverengi fötr şapkasıyla erkek gibi görünüyor. Belden aşağısı seçilemeyen, vücudunu çok az sağa doğru döndürmüş Seniye’nin, sadece sağ yanağının arka kısmı belli. Şapkasının arkasından zar zor görünen siyah saç topuzu sayesinde kadın olduğu anlaşılıyor. 20’li yaşların ortalarındaki Mükerrem (Berrak Tüzünataç)’in kafası, Seniye’nin geniş omuzlarının hizasına gelecek şekilde. Mükerrem’in uzun mu kısa mı olduğu belli olmayan siyah saçları, Seniye’nin siyah paltosuyla bütünleşmiş. Başını hafif sağa çevirmiş olan Mükerrem; mavi renkli, uzun kirpikli gözleriyle aşağıdaki bir noktaya gergin bir şekilde bakıyor. Düzgün ve küçük bir burnu; orantılı yüz hatları; yay gibi uzun, ince kaşları var.

Seniye‘nin kafasının üzerinde, kırmızı ve büyük harflerle: “KISKANMAK” başlığı görünüyor. Başlığın ilk “K” harfi, diğer harflere göre daha büyük duruyor ve alttaki kuyruğu “I” harfinin altına gelecek şekilde uzatılmış. Başlığın üstünde yer alan siyah yazı, küçük olduğu için seçilemiyor.

Siyah, büyük harflerle yazılmış: “SENARYO VE YÖNETMEN ZEKİ DEMİRKUBUZ” bilgisi, küçük puntolu olarak afişin en üstüne, ortalı olarak yerleştirilmiş. Puntosu daha büyük olan: “ZEKİ DEMİRKUBUZ” kelimelerinin ilk harfleri daha büyük ve kalın yazılmış.

Mükerrem’in kafasının biraz altında beyaz ve büyük harflerle yan yana şu isimler yazmakta: “NERGİS ÖZTÜRK, BERRAL TÜZÜNATAÇ, SERHAT TUTUMLUER”. Bu isimlerin altında, küçük olduğu için seçilemeyen üç satırlık yazı var. Bu yazıların altındaki: “www.kiskanmakfilm.com” sitesi ise beyaz ve küçük harflerle ortalı olarak yazılmış. Afişin en altında yer alan semboller, seçilemiyor.

Sayfa Görüntüleme : 678