Kurak Günler

Çorak bir arazide sarı renklerin hâkim olduğu afişte, obruğun bir yanından diğer yanında olan Savcı Emre’ye (Selahattin Paşalı) bakılıyor. Obruk, sanki bir meteor düşmüş de kurak toprakta çok derin ve çok büyük bir çukur meydana gelmiş gibi bir oluşum. Yürüyen Emre, obruğun diğer ucunda hemen kıyıya gelmiş ama hala adım atar gibi, bir ayağı önde. Ayaklarının altından başlayan, yaklaşık bir insan bedeni genişliğindeki kırmızı kan izi, obruk duvarından aşağı doğru devam ediyor. Emre’nin üzerinde siyah takım elbise, beyaz gömlek ve koyu renk bir kravat var. Çok uzakta olduğu için fiziksel detayları net anlaşılmasa da traşlı, kahverengi saçlı, uzun boylu, zayıf bir adam.

Obruğun çevresindeki dümdüz ve ekinsiz arazide hiçbir şey görünmüyor. Obruğun duvarlarında dikey çatlaklar var. Açık mavi gökyüzü hafif bulutlu.

Afişteki yazılar şu şekilde: Gökyüzünde, siyahla Altın Palmiye Film Festivalinin logosu olan yatay bir oval içinde palmiye dalı, altında “FESTIVAL DE CANNES UN CERTAIN REGARD 2022 OFFICIAL SELECTION”; ortada obruk duvarı üzerinde, beyaz harflerle “SELAHATTİN PAŞALI, EKİN KOÇ”, “KURAK GÜNLER”, “YAZAN VE YÖNETEN: EMİN ALPER”. Film ekibine ait bilgiler veren dört satır, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 321