La Croisade / Kurtarıcı

Betimleyen: Emine KOLİVAR

Yemyeşil tropik bitki yapraklarının, birkaç çiçeğin, sağ tarafta sarı bir papağanın, sol tarafta minik bir uğur böceğinin zemini kapladığı afişte, orta boylu baba rolüne hayat veren Louis Garrel, anne Marianne rolündeki Laetitia Casta ve oğulları Josep (Joseph Engel) bu yaprakların arasından kafalarını çıkarmışlar. Afişin sağındaki Marienne ve sol taraftaki kocası profillerinden görünüp birbirlerine doğru bakarken Joseph karşıdan görünüyor. Hepsinin yüzünde durgun, ciddi ifadeler var.

Marianne, açık kumral, burnu hafif kemerli, renkli gözlü, kalın dudaklı, pürüzsüz tenli, 30’larının sonlarında bir kadın. Saçlarını geride toplamış. Oğlu ve kocası gibi onun da sadece kafası görünüyor. Afişin sağındaki sarı papağan, hemen Marianne’nin başının yanında kalıyor.

Baba, zayıf, 40’larının başlarında, alnını örten gür kahverengi saçları dalgalı, burnu kemerli, dudakları ince, sakalı yaklaşık bir haftalık, kaşları ile gözlerinin üzerindeki mesafe kısa, dar alınlı bir adam.

Joseph, 13-14 yaşlarında, yay kaşlı, ince dudaklı, düz kahverengi saçları alnını örten, üçgen yüzlü bir oğlan.

Afişteki yazıların tamamı okunaklı değil, okunabilenler şu şekilde:

Üstte beyaz harflerle “Laetitia Casta, Joseph Engel, Louis Garrel”; ortada yatay, oval bir çerçevenin içinde palmiye dalı ve altında “FESTIVAL DE CANNES SEANCE SPECIALE SELECTION OFFICIELLE 2021”, büyük puntolu pudra pembesi harflerle “la Croisade”, “Un film de Louis Garrel”.

Sayfa Görüntüleme : 463