Luz: The Flover of Evil/ Luz: Kötülük Çiçeği

Betimleyen: Emine Kolivar

Krem rengi arka plan sahip afişte alt tarafta yemyeşil ormanlık alan yer alırken üstte turuncu bir daire içine görseller yerleştirilmiş. Bu turuncu alanda da yeşil ormanın önünde Uma (Yuri Vargas), Laila (Andrea Esquivel), El Senor (Conrado Osorio), Zion (Sharon Guzman), Adan (Jim Munoz), Sarışın Çocuk (Johan Camacho), beyaz keçi ve sanki bir bacağından asılmış gibi duran gri tüylü bir hindi yer alıyor.

Ortada yer alan Uma’nın görseli diğerlerinden daha büyük. Bedeniyle afişin sağına dönmüş Uma, başını da sağ omzuna çevirmiş durgun ileri bakıyor. Üzerinde kısa kollu, beyaz bir elbise, boyundan bağlamalı bir iş önlüğü var. Uzun, siyah, ortadan ayrık saçları salık bırakılmış. Kolunda siyah toprak kiri var. Yuvarlak yüzlü, balık etli, ince kaşlı, 19-20’lerinde.

Uma dışındaki herkesin sadece kafası afişte yer alıyor. Laila, kaküllü kahverengi saçları olan, yüzü kirli, yirmilerinin başlarında bir kadın. Başını afişin sağına çevirmiş oraya bakıyor.

Senyör, 50’lerinin başlarında, kısa sakallı, zayıf, kavruk tenli bir adam. Başında kovboy şapkası takılı. Sert bakışları hafifçe afişin soluna dönük.

Zion, uzun yüzlü, 16-17’lerinde, kahverengi uzun saçları sağa ayrılmış, kederli ifadeye sahip bir kız. Turuncu dairenin solunda yer alan Zion, önünde yere bakıyor.

Adan, kavruk tenli, kirli sakallı, kalın dudaklı, kahverengi gözlü, 20’lerinin sonlarında, yüzü kirli bir adam.

Sarışın Çocuk, sapsarı saçları ortadan ayrık, kalın dudaklı, mavi gözlü, 12-13’lerinde, üçgen yüzlü bir oğlan.

Beyaz keçinin çenesinin altında sakal gibi tüyleri var.

Turuncu dairenin içinde at sırtında duran Senyör’ün silueti de yer alıyor.

Dairenin altında, süslemeli kitap sayfalarının başında da olan, düz bir çizgi üzerinde beyaz kıvrımlı şekiller ve tepelerinde bir haç figürü, altında da “LUZ” yazısı var.

Afişteki yazılar, çözünürlüğün kötü olması nedeniyle görselin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 383