MAY DECEMBER

Betimleyen: Ela Korgan

Önde Greysi (Julianne Moore) bir adım gerisinde Elizabet (Natalie Portman) durmuş karşıya bakıyor. İkisinin de yüzlerinin sağ yarıları görünüyor. Greysi ve Elizabet aynı donuk bakışlarla, ince dudakları hafif aralık bakıyor.

Önde duran kemikli zayıf yüzlü, sarışın uzun saçlı Greysi’nin su dalgası saçları sağ omzuna düşmüş. Burnu, dudaklarının neredeyse tamamı ve yeşil sağ gözü kadraja alınmış. Kirpiklerinde hafif rimel, üstünde beyaz pembe ince çizgili, askıları fırfırlı elbisesi var.

Hemen ensesinde duran gri kazaklı Elizabet’in de yüzü tıpkı Greysi’ninki gibi kemikli ve zayıf. Kahverengi badem gözlerinde yalnızca rimel var. Greysi’nin omzuna düşen iri dalgalı saçları, kahverengi uzun saçlı Elizabet’in yüzünün sol yarısını, tam Greysi’nin kadraj dışında kalan yerinden örtmüş.

İkisinin makyaj tonları aynı: doğal ve pembemsi. Dudaklarındaki pembe rujları varla yok arasında.

Afişin sol ortasında, Elizabet’in boğazının altında kalan kısımda beyaz çerçeveli harflerle, alt alta “Natalie Portman” “Julianne Moore” yazıyor.

Greysi’nin saçlarına denk gelen kısımda, en üstte defne yapraklı bir parantez içinde NYFF61 logosu seçiliyor. Palmiye simgeli Cannes Film Festivali logosu “Competiton 2023 Oficcial Selection” alt notuyla sunulmuş. Afişin alt ortasında büyük beyaz çerçeveli harflerle “May December” yazıyor. “May” kelimesinin soluna küçük puntolu harflerle “A Film BY Tood Haynes” ibaresi yerleştirilmiş.

Film adının altında, “ Story by Samy Burch & Alex Mechanik” “Screenplay by Samy Burch” Directed by Tood Haynes”, devamında daha kalın harflerle “In Select Theaters November” en altta da “Netflix- December 1” bilgileri sunulmuş.

Sayfa Görüntüleme : 162