MAZE- LABİRENT

Hapishane duvarını andıran gri silik lekelere sahip beyaz bir arka plana sahip afişte görselin yaklaşık üçte birini kaplayacak genişlikteki birbirine paralel, dikenli iki demir tel, sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru iniyor. Bu dikenli tellerle sınırlandırılmış kısım, sanki afişi ikiye ayırıyor. Tellerin sağ yanında Larry (Tom Vaughan- Lawlor), sol tarafında da Gordon (Barry Ward) duruyor. İkili birbirine arkasını dönmüş. Aralarındaki dikenli tellerde ayrılmış kısımda büyük mavi harflerle “LES EVADES DE MAZE” yazılı. “MAZE” kelimesi daha büyük yazılarak sanki bir yola boylu boyunca uzanmış gibi görünmüş. Harflerin üzerinde koşan insan figürleri var.

Sağ profilinden görünen Larry, 40’larının sonlarında, alnı şakaklardan iyice açılmış, beyaz tenli, traşlı, kahverengi gözlü, zayıf bir adam. Üzerinde yuvarlak yaka gri bir kazak var. Belden aşağısı görünmüyor. Başını sağına çevirince boyun derisi buruşmuş.

Sol profilinden görünen Gordon, 40’larının sonlarında, beyaz tenli, kalın dudaklı, traşlı, kahverengi gözlü, çenesi hafif sivri bir adam. Başında önü siperlikli şapkası, üzerinde üniformasının siyah, kaşe paltosu var. Altında kravatlı gömleği çok az görünüyor.

Afişteki yazılar şu şekilde: Üstte gri harflerle “TOM VAUGHAN- LAWLOR, BARRY WARD, MARTIN Mc CANN”. Sağ altta “D’APRES UNE HISTORIE VRAIE”

Sayfa Görüntüleme : 263