Madonna

Madonna

Betimleyen: Muhammed Ali AYATA (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen şeklindeki renkli fotoğrafta Madonna’nın arka planı bulanık, bir ödül töreni gibi bir yerdeymiş gibi arkasından belli belirsiz insan suretleri, bedenleri ve ışıklandırmalar seçiliyor.

Madonna fotoğrafta 50’lerinde. Kemikli ve biraz zayıf bir yüze sahip. Alnında, ela gözlerinin ve ince, kemerli burnunun altında, dudaklarının yanında kırışıklıklar seçiliyor.

Sarı, hafif dalgalı saçları omuz hizasında. Badem şeklindeki gözleri yeşil. Yüzünde çok doğal, beyaz teninin rengini ortaya çıkaran bir makyaj, gözlerinde siyah renkte rimel ve sürme var. Dudaklarına ise kahverengi ve pembe renklerinde mat bir ruj sürülmüş. Parlak sarı renginde hacimli dalgalandırılmış saçları iki omzuna düşüyor. Mat altın renginde dört parmak uzunluğunda içi boş üçgen şeklinde işlemeli küpeleri ve boynunda bolca kolyeleri var. Kolyelerden en üstteki sık bir şekilde iki kere dolanmış ince gümüş bir zincir, hemen bitişiğinde altındaki aynı şekilde mat altın renginde biraz daha büyük bir zincir. Onun altında gümüş zincirin devamı ve onun altında üçüncü bir mat bronz renginde diğerlerinden çok daha büyük zincirli kolyesi sallanarak aşağı iniyor. Üçüncü kolyenin ucu ise yine aynı bronz renginde yuvarlak zincirlerin içinde yukarısında kanatları olan bir kalp, kalbin içinde ne olduğu belli olmayan bir yazı var. Fotoğrafın sol aşağısında sarı parlak saçlarının altında kıyafetinin koyu yeşil rengi belli olsa da kıyafeti kadrajda tam olarak yer almıyor.

Sayfa Görüntüleme : 1153