Masha i medved` (Маша и медведь)/Maşa ile Koca Ayı Çizgi Filmi/Maşa

Masha i medved` (Маша и медведь)/Maşa ile Koca Ayı Çizgi Filmi/Maşa

Betimleyen: Tuba BOYACI

Çizgi film karakteri Maşa, elbiseli küçük bir kız çocuğu. Boyu 1 metrenin altında, 3 yaşlarında var ya da yok. Sol elini 90 derece açıyla kaldırmış işaret parmağıyla bir şey gösteriyor gibi. Yüzü sol tarafına dönük gösterdiği şeye heyecanla bakıyor. Sağ elinin tersini ise beline dayamış. Ayakta duruyor.

Yüzüne bakıldığında ilk dikkat çeken kocaman gözleri oluyor. Yüzünün tam ortasında duran gözlerinin beyazında, ortası siyah çevresi yeşilin en canlı tonlarından bir renk ile oluşturulmuş gözbebekleri oldukça parlak. Gözlerinin yeşiline düşen yansımalar belirli-belirsiz beyaz dairecikler olarak görünüyor. Kimi uzun kimi kısa ince kirpikleri gözlerinin üst kısmına yay gibi dizilmiş. Göz kapakları yok gibi duruyor.

Vücuduna oranla çok büyük olan başında Rusya’da babuşka denilen bir çeşit başörtüsü var. Fuşya renk olan bu başörtüsü çenesinin altından fiyonk oluşturularak bağlanmış. Saç bitiminden başlayan sarı, ince telli, düz, yumuşak görünen kahkülü türbandan dışarı çıkmış ve alnını kapatarak kaşlarını gizlemiş.

Gözlerini ortalayan küçük, fındık bir burnu var. Elmacık kemikleri ve burnu allık sürülmüş gibi pembe. Ağzı açık ve gülüyor. Alt dudağı üst dudağından kalın olsa da dudakları genel olarak ince, kibar görünümlü. Çilli yanakları ağzının yayılmasından ötürü genişlemiş. Gülünce üst ön iki dişi belirivermiş.

Giydiği jile şeklindeki, başörtüsüyle aynı kumaş ve renkten olan elbisesi ayak bileklerini kapatacak kadar uzun. Etek uçlarında turuncu renkte kilim motifleri bulunuyor. Elbisesinin göğüs kısmından da görünen uzun kollu gömleği beyaz renkte. Gömleğinin bilek kısımları etek ucundaki kilim motifi gibi desenli şeritten oluşmuş. Ayağında tabanı üst üste beyaz ve pembe; üstü pembe, burnu ve yine üstünde bir kısmı sarı olan önden iki açıklığı bulunan cırtlı ayakkabıları var. Ayakkabısındaki açıklıktan görünen çorabı beyaz. Çorap gri renk küçük kareciklerle desenlenmiş. Bacakları birbirinden ayrı duruyor. Sol ayağının topuğunu kaldırmış parmak uçlarına basar halde. Sağ ayağı ise düz bir şekilde yere basıyor. Sağ ayağının iç yanı; sol ayağının dış yanı görünüyor.

 Sesli versiyonuna ulaşmak için;

https://www.youtube.com/watch?v=D9ePxEv8Cmw&ab_channel=SesliBetimlemeDerne%C4%9FiBetimlemeKumbaras%C4%B1

Sayfa Görüntüleme : 3464