Masumlar Apartmanı – Safiye (Ezgi Mola)

Masumlar Apartmanı – Safiye (Ezgi Mola)

Betimleyen: Selin AKGÜL

Safiye (Ezgi Mola), yatay dikdörtgen fotoğrafta ayakta, göğüsten yukarısı görünüyor. Fonda sağ tarafında askıda asılı biri beyaz biri yeşil iki ceket ve sol tarafında da kare kare camları olan kapalı bir kapı var.

Safiye 30’larının ortalarında, buğday tenli bir kadın. Sol yana daha fazla ayırmış olduğu saçları toplu, kahverengi tonda. Oval yüz hattına sahip. Alnı geniş. Sadece sol taraftaki kulağı gözükmekte. Kulağı küçük ve bitişik; kulak memesine ince, top şeklinde bir küpe takmış. Kaşlarının arasında hafif, ince, kırışıklık çizgileri var. Siyah kaşları ince ve kavisli, badem gözlü, sağ göz tarafında bulunan göz torbası sola göre daha belirgin. Burun delikleri belli, burnu kemikli ve küçük. Üst dudağı alt dudağına göre daha ince. Üst dudağının ortası ‘v’ şeklinde. Çenesi çıkıntılı, yüzüne uygun. Açıkta kalmış boynu kısa ve iki tane yatay boyun çizgisi var.

Safiye’nin yüzü ciddi ve gözleri sola boş bir ifade ile bakmış gibi düşünceli. Üzerinde lacivert tonda; sarı, beyaz karışık renkte ince desenlerin olduğu yakalı bir üst gözükmekte.

 

Sayfa Görüntüleme : 2223