Moana-Moana(2016)

MOANA-Moana(2016)

Betimleyen: Bilge ÇAĞLAR / Boğaziçi Üniversitesi ED 200 Living with Disabilities (Engellerle Yaşamak) dersi öğrencisi

Disney’in animasyon filmi Moana’nın baş karakteri  prenses Moana  elleri belinde ayakta duruyor ve tüm vücudu gözükecek şekilde resmedilmiş.

Moana 16-17 yaşlarında.Ayakları çıplak olan karakter  Hawaii kültürüne özgü etek ve üstten oluşan iki parça  kıyafet giymiş. Moana kıvırcık uzun siyah saçlara sahip.Saçları beline kadar geliyor ve resimde rüzgardan dolayı karakterin sağına doğru uçuşuyor.Gözleri büyük ve kahverengi. Kaşları uzun yay gibi ve kalın siyah renkli.Yüzü oval ve elmacık kelimeleri gülümsediği için belirgin. Dudakları hafif pembe renkte ve dişleri gözükmeyecek şekilde gülümsüyor.Burnu yanlara doğru biraz geniş. Koyu buğday bir tene sahip.

Üstünde turuncu ve dikdörtgen şeklinde  göğüs bölgesini sarmalayan bir kumaş parçası var. Kumaşın üzerinde  küçüklü büyüklü desenler görülüyor. Kahverengi ince çizgilerden oluşan desenler kıyafetin üst ve alt kısmında şerit halinde uzanıyor. Turuncu kumaş parçasının göğüs altındaki kısmında ise  kahverengi zemin üzerine büyük turuncu desenler yer alıyor. Bu desenler yan yana dizilmiş ve birçok ucu olan yıldızlara benziyorlar. Karakterin omuzları ve göbeği açıkta. Altına ise krem rengi uçları püsküllü bir etek giymiş. Eteğin alt kısmında bir uçtan başlayıp diğer uçta biten zikzak şeklinde  bir desen var. Zikzakların hemen altındaysa küçük üçgenler yan yana sıralanmış. Eteğin orta kısımlarında büyük sarı çiçek desenleri bulunuyor. Eteğin altında ise başka bir etek daha var. Bu etek ise tamamen püsküllü ve hasırdan yapılmış geleneksel bir kıyafet. Eteğin bel kısmında kemer olarak turuncu bir bez parçası karakterin sol tarafında düğümlenerek kullanılmış. Karakterin elleri yumruk yapılmış ve belinde. Sol eli kemerdeki düğümün hemen yanında. Boynunda ise göğsüne doğru sarkan bir kolye var. Kolye beyaz ve kahverengi boncuklardan oluşuyor ve ucunda da büyük mavi bir taş bulunmakta.

 

Sayfa Görüntüleme : 1403