Müzisyen Fatma Turgut

Müzisyen Fatma Turgut Dikey dikdörtgen biçimindeki renkli fotoğrafta Fatma Turgut 30 yaşlarında. Oturur şekilde poz vermiş olan sanatçının diz kapaklarından yukarısı fotoğraf içine alınmış. Gömlek ve pantolon giyen müzisyen gülümseyerek doğrudan kadraja bakıyor. Bulanık olan arka planda ikisi sağda ikisi solda olmak üzere dört adet raf bulunuyor. Sol üstteki rafta kitaplar, diğer raflarda ise albümler var. Müzisyen otantik olarak adlandırabileceğimiz geometrik şekillerden ve koyu renklerden oluşan kilim kaplamalı geniş bir tabure üstünde oturuyor.  Beyaz ve pürüzsüz tenli Fatma Turgut’un saçları siyah, dalgalı ve omuzlarına kadar iniyor. Saçlarının bir kısmı arkadan bağlanmış ve yüzünün sağ tarafından bir tutam kakül gibi aşağı bırakılmış. Uzun ve ince surat hatlarına sahip, çenesi hafif sivri. Sol gözü sağ gözünden biraz daha büyük ve kahve rengi gözleri hafif çekik. İnce ve sert hatlı siyah kaşları var. Üst dudağı alt dudağından daha ince olan kadın üst dişleri gözükecek şekilde gülüyor. Kulakları büyük ve ayrık. Alnı geniş ve dikdörtgen şeklinde. Gülümsemenin etkisi ile dudak kenarlarından burnuna doğru iki çizgi uzanıyor. Burnu ince, ucu sivri ve kemikleri belli. Gözlerinin altındaki torbalar ikinci bir çizgi oluşturmuş. Gömleğinin açık yakası kalın ve kısa boynunu açıkta bırakmış.  Müzisyenin iki kulağında da altın sarısı renginde halka küpeler mevcut. Kadın üstünde omuz kısmındaki kumaşları geniş olan beyaz renkli düğmeleri olan bir gömlek var. Yakası göğüs çatalının hizasına kadar açık. Boynundaki ucunda beyaz yuvarlak inci olan kolye göğüs çatalına kadar iniyor. Kot pantolon giymiş olan sanatçı sağ dizini sol dizinin üstüne almış ve ellerini bacaklarının üstüne koymuş. Sol eli sağ elinin üstünde. Sol elinin yüzük parmağına koyu sarı renkli büyük bir yüzük takmış.

Betimleyen: Ayşe Selin BAĞBAN (Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Son Sınıf - Ed 200 Dersi Öğrencisi)

Dikey dikdörtgen biçimindeki renkli fotoğrafta Fatma Turgut 30 yaşlarında. Oturur şekilde poz vermiş olan sanatçının diz kapaklarından yukarısı fotoğraf içine alınmış. Gömlek ve pantolon giyen müzisyen gülümseyerek doğrudan kadraja bakıyor. Bulanık olan arka planda ikisi sağda ikisi solda olmak üzere dört adet raf bulunuyor. Sol üstteki rafta kitaplar, diğer raflarda ise albümler var. Müzisyen otantik olarak adlandırabileceğimiz geometrik şekillerden ve koyu renklerden oluşan kilim kaplamalı geniş bir tabure üstünde oturuyor.

Beyaz ve pürüzsüz tenli Fatma Turgut’un saçları siyah, dalgalı ve omuzlarına kadar iniyor. Saçlarının bir kısmı arkadan bağlanmış ve yüzünün sağ tarafından bir tutam kakül gibi aşağı bırakılmış. Uzun ve ince surat hatlarına sahip, çenesi hafif sivri. Sol gözü sağ gözünden biraz daha büyük ve kahve rengi gözleri hafif çekik. İnce ve sert hatlı siyah kaşları var. Üst dudağı alt dudağından daha ince olan kadın üst dişleri gözükecek şekilde gülüyor. Kulakları büyük ve ayrık. Alnı geniş ve dikdörtgen şeklinde. Gülümsemenin etkisi ile dudak kenarlarından burnuna doğru iki çizgi uzanıyor. Burnu ince, ucu sivri ve kemikleri belli. Gözlerinin altındaki torbalar ikinci bir çizgi oluşturmuş. Gömleğinin açık yakası kalın ve kısa boynunu açıkta bırakmış.

Müzisyenin iki kulağında da altın sarısı renginde halka küpeler mevcut. Kadın üstünde omuz kısmındaki kumaşları geniş olan beyaz renkli düğmeleri olan bir gömlek var. Yakası göğüs çatalının hizasına kadar açık. Boynundaki ucunda beyaz yuvarlak inci olan kolye göğüs çatalına kadar iniyor. Kot pantolon giymiş olan sanatçı sağ dizini sol dizinin üstüne almış ve ellerini bacaklarının üstüne koymuş. Sol eli sağ elinin üstünde. Sol elinin yüzük parmağına koyu sarı renkli büyük bir yüzük takmış.

 

Sayfa Görüntüleme : 1170