My Salinger Year - Salinger Yılım

Betimleyen: Emine Berre GÜMÜŞ

Dikey konumlandırılmış afişte, Joanna (Margaret Qualley) bir restoranın mermer kaplı lobisinde büyülenmiş şekilde tek başına duruyor. Joanna dışında kalan her şey sanki sarı bir fotoğraf filtresinin ardında gibi, sadece Joanna gerçek renklerinde, geri kalan her şey sarının tonlarında. Joanna, 20lerinde, oldukça zayıf, uzun boylu, kumral, kahverengi saçlı, kaşları belirgin, dudakları büyükçe ve kırmızı olan genç bir kadın. Saçlarını arkada topladığı için ne kadar uzun oldukları belli değil. Dudaklarını dişleri görünecek kadar aralamış, belli belirsiz sola doğru bakıyor. Joanna’nın üzerinde bordo renkli, kısa kollu, kısa balıkçı yakalı bir bluz var, bluzu eteğinin içine düzgünce sokmuş, eteği yeşilin tonları, sarı ve kahverengi renklerinde verev çizgili. Ayağında kalın kahverengi çorap ve dümdüz, üstten bağlamalı siyah babetler bulunuyor. Sol kolunda siyah ince kayışlı bir saat takılı.
Joanna’nın bulunduğu lobi, yüksek tavanlı, geniş ve oldukça sade, yerdeki mermerler Joanna’nın gölgesini yansıtacak kadar temiz ve parlak. Lobiye açılan kapıların üstten neredeyse yere kadar olan kısımları camlı ve perdeli, kilit hizasından alt kısma kadar da ahşap. Lokanta kısmına merdivenlerle çıkılıyor, merdivenin iki yanında da geniş ve uzun sütunlar var. Masalarda oturan iki kadın ve ayaktaki bir adam siyah karaltılar halinde. Afişteki tüm yazılar Joanna’nın bluzunun rengi olan bordo renginde; Afişin en üstünde solda “Margaret QUALLEY” ve sağda “Sigourney WEAVER”ın isimleri yazılı. Joanna’nın hemen solunda, ayakta duran ayı sembolüyle birlikte “70. Berlin International Film Festival Opening Night Film”, hemen ayaklarının altında her biri bir satıra denk gelecek şekilde “MY SALINGER YEAR” yazılı. Bu yazının yanında kalan boşlukta “WRITTEN AND DIRECTED BY PHILIPPE FALARDEAU”, bir satır altında ise “BASED ON THE NOVEL, MY SALINGER YEAR BY JOANNA RAKOFF” yazılı. Filmin bilgilerinin yazıldığı alt kısımda başlıklar okunamayacak kadar ufak yazılmış, sadece isimler belirgin.
Film bilgilerinin hemen altında “A CANADA IRELAND CO-PRODUCTION” yazısı ve “micro scope”, “parallel films”, “TELEFILM CANADA”, “SODEC Quebec”, “Quebec”, “Canada” “Fis Greans Screen Ireland”, “LE FONDS HAROLD GREENBERG”, “crave, “ “SUPER ECRAN”, “mongrel”, “metropole” ve “memento films” logoları bulunuyor.

Sayfa Görüntüleme : 430