Olga

Betimleyen: Çiğdem Banu YEŞİLIRMAK

Olga isimli filmin afişi dikdörtgen dikey formda alacalı mavi fon üzerinde kadın artistik cimnastikçi Olga Budiashkina’nın (Anastasiia Budiashkina) bir fotoğrafıyla tasarlanmış. Olga’nın fotoğrafı, dik duruşunda kendinden emin kollarını asimetrik barda serisine başlamak için kaldırmış halde hakemleri selamladığı bir ana ait. Sarı saçları tepesinde sıkıca topuz yapılmış, renkli gözlü, kavisli uzun burunlu bir kız olan Olga, Avrupa Şampiyonasına katıldığı sıradaki 15’li yaşlarında. Üzerinde göğüs kısmı yıldız şeklinde swarovski taşlarla süslü, uzun kollu, bacaklarını açıkta bırakan kırmızı renkli İsviçre milli takımı cimnastikçi mayosu var. Ellerinde bileklerinden kayışlarla bağlanan, elinin ortadaki üç parmağına geçirilerek el içini korumaya yarayan, kalın meşin deriden yapılma elliği takılı.

Afişin bize göre sol yan kısmında yukarıdan aşağıya doğru büyük köşeli harflerle, mavi çerçeveli ve sarı renkte filmin ismi olan Olga yazıyor.

Yazının yanında yine yukarıdan aşağıya doğru sıralanan yazıların en başında Sacd Award Semaine Dela Critique Cannes 2021 logosu yer alıyor. Logo altında Un Film de Elie Grappe yazısı okunurken çok küçük tasarlanmış olan diğer bilgiler ve yapımcı logoları seçilmiyor.

Sayfa Görüntüleme : 456