Ölümcül Deney: Kıyamet/ Resident Evil: Apocalypse

Betimleyen: Zerrin Tezel

Gri-mavi tonların hâkim olduğu afişin ortasında, Alice’in (Milla Jovovich) dizlerinden yukarısının yer aldığı, filmden bir fotoğraf var. Alice yirmili yaşların sonlarında, iri mavi gözlü, dolgun dudaklı, uzun boylu, düzgün fiziğe sahip bir kadın. Omuz boyundaki saçları hafif dalgalı. Bedeni afişin soluna dönük duran Alice, başını kendi soluna çevirmiş, yüzü izleyene, bakışları afişin sağına dönük. Başını hızla çevirmiş gibi saçlarının sağ tarafı havalanmış. Üzerinde mini bir şort, bedeni saran göbeği açık kolsuz bir bluz var. Başının arka tarafından sırtında taşıdığı kılıcın kabzası görünüyor.  Belindeki kemerin solunda, kılıf içinde bir tabanca, kalçasının hemen altında iki bacağında, lastikli kılıflarda da net olarak seçilemeyen silahlar mevcut. İki elinde demir cop tutan Alice’in bir tehlikenin içindeymiş gibi dövüşe hazır tetikte bir hali var. Başı hafif önde, kolları bedeninden iki karış mesafe uzaklıkta geriye doğru duruyor.

Arka planı oluşturan net olmayan şehir siluetinin önünde, soldaki yüksek bina tepeden yıkılmaya başlamış, üzerinde yoğun bir duman bulutu var. Şehirle Alice arasında büyütülmüş iç içe geçen halkalardan oluşan roket hedef göstergesi yer alıyor.

Afişin en üstünde büyük siyah harflerle “MILLA JOVOVICH” hemen altında iki satır halinde beyaz harflerle, “Benim Adım Alice ve her şeyi hatırlıyorum” yazmakta.  Alice’in dizleri hizasında ise büyük beyaz harflerle üç satır halinde “ÖLÜMCÜL DENEY: KIYAMET” yazıyor. Kıyamet kelimesinin hemen yanında, küçük puntolarla “RESIDENT EVIL: APOCALYPSE” yazısı var.

En alttaki yazılar net olmadığı için okunamıyor. 

Sayfa Görüntüleme : 479