Operation Chromite - Kuzey Operasyonu

Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR

Uçakların uçtuğu koyu gri bir gökyüzü, patlamalardan yükselen kızıl alevler, neredeyse kararmış bir denizin geri planda olduğu afişte ön planda Jang Hak-soo (Jung-jae Lee), onun sağ arkasında Lim Ge-jin (Bum-Soo Lee), sol arkasında Douglas MacArthur (Liam Neeson) yer alıyor. Üç adamın da sadece omuzdan yukarısı görülürken alt bedenleri afiş fonunun kasvetli savaş ortamı içinde kaybolmuş.
Jang Hak-soo, 30’larında, çekik gözlü, açık renk tenli, traşlı, açık alınlı, gür koyu renk saçlı, kalın dudaklı bir adam. Çok ciddi bir ifadeyle karşısına bakan Jang Hak-soo’nun üzerinde koyu renk kışlık palto var.
Lim Ge-jin, bedenini afişin soluna çevirip yüzünü hafifçe Jang Hak-soo’dan yana dönmüş ciddi bir ifadeyle bakıyor. Lim Ge-jin, 30’larında, çekik gözlü, buğday tenli, hokka burunlu, traşlı, kalın dudaklı, alnı hafifçe dar bir adam. Koyu yeşil üniforma ceketinin omzunda apoleti var.
Douglas MacArthur, bedenini afişin sağına çevirmiş, ciddi bir ifadeyle karşısına bakıyor. 50’lerinin sonlarında, açık renk tenli, ince dudaklı, traşlı, burnu kemerli bir adam. Gözünde siyah camlı büyük güneş gözlüğü takılı. Üzerinde koyu yeşil bir mont, başında önü siperlikli asker şapkası var.
Afişteki yazılar şu şekilde: Üstte soluk beyaz harflerle “BUM- SOO LEE, JUNG- JAE LEE, LIAM NEESON”, altta yine soluk beyaz harflerle “THE ODDS WERE 5000 TO 1. ONE WAS ALL THEY NEEDED”, büyük beyaz harflerle “OPERATION CHROMITE”, kırmızı harflerle “AUGUST 12, 2016”. Diğer yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 622