Oyuncu Benedıct Cumberbatch

Oyuncu Benedıct Cumberbatch Betimleyen: Gökçe ALTINÇEKİÇ (Boğaziçi Üniversitesi, ED200 dersi öğrencisi) Dikey dikdörtgen şeklinde ve renkli olan fotoğraf karesinde Benedict Cumberbatch’in sadece göğsünden yukarı kısmı görünüyor. Cumberbatch’in bedeni çok hafif sağına dönükken yüzü direkt kameraya bakıyor. Ayrıca yüzünün sol tarafına bir gölge düştüğünden dolayı bu kısım karanlık görünüyor. Cumberbatch, fotoğrafta otuzlu yaşlarının sonlarında. Uzun ve düz bir yüz şekline sahip olan Cumberbatch’in çekik ve çok büyük olmayan mavi gözleri var. Kahverengi, gür ve hafif kavisli olan kaşları gözlerine çok yakın duruyor. Sol kaşının biraz üstünde ve sağ kenarına doğru ve iki kaşının ortasında sol kaşına daha yakın, diğerine göre daha küçük iki tane kahverengi beni bulunuyor. Geniş olan alnının orta kısmında, üsttekinin tüm alnını kapsayan, alttakinin de sağ tarafta biten iki tane yatay alın çizgisi bulunuyor. Uzun ince burun duvarına sahip olan Cumberbatch’in, hafif geniş burun kanatları ve sivri olmayan dik bir burun ucu var. Cumberbatch’in elmacık kemikleri belirgin bu yüzden yanaklarının elmacık kemiklerinin aşağısında kalan kısmı hafif içe doğru çökük görünüyor. Fotoğrafta gülmeyen Cumberbatch’in pembe olan üst dudağı ince ve v şeklinde keskin bir hatta sahip. Alt dudağı ise pembe, düz ve üst dudağına göre daha kalın. Bıyık bölgesinde, çenesinde, boynunun gözüken tarafının yarısında ve yanaklarının bıyık bölgesi hizasında seyrek, kısa ve kahverengi sakalları bulunuyor. Büyük ve kafasına yapışık duran kulaklarından sol taraftaki karanlıkta kaldığından dolayı çok fazla görünmüyor.  Geniş ve sivri olmayan bir çeneye sahip olan Cumberbatch’in çenesinden yanaklarına doğru çizgiler oluşmuş. Siyah ve kısa saçlarının ön kısmı yanlarından biraz daha gür, uçları dalgalı ve sağa doğru ayrılmış durumda. Saçlarının üst kısımlarının bazı yerleri ışıktan dolayı parlamış ve beyaz görünüyor. Yüzünden Cumberbatch’in zayıf olduğu anlaşılıyor. Uzun ve ince olan boynunun orta kısmının sağ tarafında açık kahverengi bir ben bulunuyor ayrıca adem elması da belirgin. Cumberbatch’ın boynunun alt tarafını yakası sivri uçlu olan düz, beyaz bir gömlek kaplıyor. Yakasında küçük bir düğümle bağlanmış siyah ince bir kravat takıyor. Beyaz gömleğinin üstüne siyah bir ceket giyiyor ve önünün büyük bir kısmını örtmüş duruma.  Geniş olan omuzlarının bir kısmı kadraja sığmamış.   Fotoğraf karesinin arka tarafı tamamen siyah, beyaz ve kahverengi flu renklerden oluşuyor.

Betimleyen: Gökçe ALTINÇEKİÇ (Boğaziçi Üniversitesi, ED200 dersi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen şeklinde ve renkli olan fotoğraf karesinde Benedict Cumberbatch’in sadece göğsünden yukarı kısmı görünüyor. Cumberbatch’in bedeni çok hafif sağına dönükken yüzü direkt kameraya bakıyor. Ayrıca yüzünün sol tarafına bir gölge düştüğünden dolayı bu kısım karanlık görünüyor. Cumberbatch, fotoğrafta otuzlu yaşlarının sonlarında.

Uzun ve düz bir yüz şekline sahip olan Cumberbatch’in çekik ve çok büyük olmayan mavi gözleri var. Kahverengi, gür ve hafif kavisli olan kaşları gözlerine çok yakın duruyor. Sol kaşının biraz üstünde ve sağ kenarına doğru ve iki kaşının ortasında sol kaşına daha yakın, diğerine göre daha küçük iki tane kahverengi beni bulunuyor. Geniş olan alnının orta kısmında, üsttekinin tüm alnını kapsayan, alttakinin de sağ tarafta biten iki tane yatay alın çizgisi bulunuyor. Uzun ince burun duvarına sahip olan Cumberbatch’in, hafif geniş burun kanatları ve sivri olmayan dik bir burun ucu var. Cumberbatch’in elmacık kemikleri belirgin bu yüzden yanaklarının elmacık kemiklerinin aşağısında kalan kısmı hafif içe doğru çökük görünüyor. Fotoğrafta gülmeyen Cumberbatch’in pembe olan üst dudağı ince ve v şeklinde keskin bir hatta sahip. Alt dudağı ise pembe, düz ve üst dudağına göre daha kalın. Bıyık bölgesinde, çenesinde, boynunun gözüken tarafının yarısında ve yanaklarının bıyık bölgesi hizasında seyrek, kısa ve kahverengi sakalları bulunuyor. Büyük ve kafasına yapışık duran kulaklarından sol taraftaki karanlıkta kaldığından dolayı çok fazla görünmüyor.  Geniş ve sivri olmayan bir çeneye sahip olan Cumberbatch’in çenesinden yanaklarına doğru çizgiler oluşmuş. Siyah ve kısa saçlarının ön kısmı yanlarından biraz daha gür, uçları dalgalı ve sağa doğru ayrılmış durumda. Saçlarının üst kısımlarının bazı yerleri ışıktan dolayı parlamış ve beyaz görünüyor. Yüzünden Cumberbatch’in zayıf olduğu anlaşılıyor. Uzun ve ince olan boynunun orta kısmının sağ tarafında açık kahverengi bir ben bulunuyor ayrıca adem elması da belirgin.

Cumberbatch’ın boynunun alt tarafını yakası sivri uçlu olan düz, beyaz bir gömlek kaplıyor. Yakasında küçük bir düğümle bağlanmış siyah ince bir kravat takıyor. Beyaz gömleğinin üstüne siyah bir ceket giyiyor ve önünün büyük bir kısmını örtmüş duruma.  Geniş olan omuzlarının bir kısmı kadraja sığmamış. 

Fotoğraf karesinin arka tarafı tamamen siyah, beyaz ve kahverengi flu renklerden oluşuyor.

Sayfa Görüntüleme : 1046