Oyuncu Fatih Artman

Oyuncu Fatih Artman

Betimleyen: Zeynep Sena EREL (Çukurova Üniversitesi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen biçimindeki renkli portrede, lacivert fon önünde oyuncu Fatih Artman, siyah bir sandalyenin iki yanına kollarını yaslayarak oturmuş ve hafif sağa doğru dönmüş. Doğrudan objektife bakarak hafifçe gülümsüyor.

Fatih Artman bu portresinde 30’lu yaşların ortalarında. Uzun bir üst bedeni var, kilolu değil.

Üzerinde siyah, dik yakalı bir gömlek var. Gömleğin kolunu dirseklerine kadar kıvırmış ve gömleğin ilk iki düğmesini açık bırakmış. Altına da yine siyah renkte bir kot pantolon giymiş.

Portrenin solundan sarı bir ışık verilmiş ve bu ışık, yüzünün sağındaki hatlarının daha belirgin olmasını sağlamış. Beyaz bir teni var ve geriye doğru taranarak sağa yatırılmış kahverengi saçının, sol tarafı daha seyrek.

Dar ve oval bir yüz şekli var. Geniş ve parlak alnı; gözlerine çok yakın olan kahverengi, yay gibi kaşları; sivri, kemikli ve büyük bir burnu var. Kahverengi gözleri, göz altı torbaları ve sol gözbebeğinde ufak bir ışıltı var. Göz bitimi aşağıya doğru sarkmış ve bu sarkma, sağ gözünün bitiminde çizgi oluşturmuş. Işığın vurmadığı sağ gözünün altındaki kırışıklıklar daha belirgin. Elmacık kemikleri belli değil. Hafif dolgun yanaklara sahip. Orta kalınlıktaki açık pembe dudakları ve geniş bir ağzı var. Hafif gülümsemesinden dolayı dişleri görünmemiş.  Dudağının hemen üstünde küçük  bir boşluk  ve “ters v” şeklinde uzanan bir bıyık var. Dudağının hemen altında bir tutam sakalı var ve bu sakal, çok gür olmamakla birlikte çeneye doğru indikçe çeneyi tamamen kaplamış vaziyette. Sağ kulağı, sol kulağından daha fazla görünmekte ve sol taraftan gelen ışık, sol kulağını kızarık göstermiş. Giydiği gömleğin dik yakası boynunun sol tarafını kapatmış. Sol taraftan verilen ışık, hafif bir şekilde ensesine vurmakta. Orta uzunlukta ve kalınlıkta bir boynu ve geniş bir omzu var. Sandalyeye dayadığı dirseklerinden bacaklarına doğru sarkan uzun parmaklı ellere sahip. Oturduğu için diz kapaklarıyla birlikte bacaklarından aşağısı görünmüyor.

Sayfa Görüntüleme : 1387