Özgürlük Anıtı

Özgürlük Anıtı Bakırdan yapılmış Özgürlük Heykelinde bir elinde meşale diğer elinde kitap tutan kadın figür dikdörtgen bir kaidenin üzerine konumlandırılmış.  Sağ elindeki meşaleyi gökyüzüne kaldırmış, sol eli kitapla birlikte meme hizasının altında, bel hizasının üstünde. Meşalenin ucu yanan kısmı belli eden sarı renkte. Meşale tutan kolu oldukça kaslı ve sol meme hafif önde. Sol eliyle izleyicilere doğru tuttuğu kitabın üzerinde ise roma rakamlarıyla 4 Temmuz 1776 tarihi yazıyor. Üzerindeki kıyafetin sağ kolu omzuna doğru sıyrılmış. Ayaklarına kadar uzun elbisesinin üzerine, tekrar uzun bir örtü örterek sağ memeyi açıkta bırakıp, sol memenin üzerinden sol omuzda bağlanmış. Örtü heykelin bacak kısmında kat kat duruyor.  Heykelin iki taraftan toplanmış saçlarının üzerinde yedi sivri uçtan oluşan bir taç var. Gözleri çukur, burnu düz, dudakları küçük ve kapalı. Bakışları donuk ve başı dik. Kulakları iki taraftaki lüle saçların altında kalmış.

Eser Sahibi: Frédéric Auguste Bartholdi

Kategori: Heykel

Malzeme: Bakır

Yapıldığı Tarih/ Yer: 1884-1886/ Fransa

Boyut: 46 m/ Kaidesi ile 93 m

Sergilendiği yer: New York / ABD

Betimleyen: Tuba KAYA

Bakırdan yapılmış Özgürlük Heykelinde bir elinde meşale diğer elinde kitap tutan kadın figür dikdörtgen bir kaidenin üzerine konumlandırılmış.  Sağ elindeki meşaleyi gökyüzüne kaldırmış, sol eli kitapla birlikte meme hizasının altında, bel hizasının üstünde. Meşalenin ucu yanan kısmı belli eden sarı renkte. Meşale tutan kolu oldukça kaslı ve sol meme hafif önde. Sol eliyle izleyicilere doğru tuttuğu kitabın üzerinde ise roma rakamlarıyla 4 Temmuz 1776 tarihi yazıyor. Üzerindeki kıyafetin sağ kolu omzuna doğru sıyrılmış. Ayaklarına kadar uzun elbisesinin üzerine, tekrar uzun bir örtü örterek sağ memeyi açıkta bırakıp, sol memenin üzerinden sol omuzda bağlanmış. Örtü heykelin bacak kısmında kat kat duruyor.

Heykelin iki taraftan toplanmış saçlarının üzerinde yedi sivri uçtan oluşan bir taç var. Gözleri çukur, burnu düz, dudakları küçük ve kapalı. Bakışları donuk ve başı dik. Kulakları iki taraftaki lüle saçların altında kalmış.

Sayfa Görüntüleme : 948