PARADİSE HİGHWAY / CENNET OTOYOLU

İki farklı kolajın kullanıldığı afişte üstte ve altta farklı görseller yer alıyor. Üst tarafta karanlık gökyüzü fonunun önünde Sally (Juliette Binoche), Dennis (Frank Grillo) ve Gerick (Morgan Freeman) birbirinden bağımsız görselleriyle ayakta duruyor. Sally öndeyken diğer ikisi sağ ve sol arkasında. Üçünün de sadece belden yukarısı görünüyor. Sally, 40’larının sonlarında, buğday tenli, ince dudaklı, küçük kahverengi gözlü, ince kaşlı, zayıf bir kadın.  Uzun ve bakımsız kahverengi saçları salık, alnına bir bandana bağlamış. Üzerinde koyu renk bir tişört ve düğmeleri açık, koyu renk, çizgili bir gömlek var. Dennis, 40’larının başlarında, kısa sakal ve bıyıklı, kaşları gözlerine yakın, açık alınlı bir adam. Saçları kabartılarak geriye taranmış. Üzerinde sol göğüs cebinde adı işli, turuncu bir hapishane gömleği var. Gerick, 60’larında, kısa sakalları ve bıyıkları kırlaşmış, siyahi, göz altları torbalı, yanakları hafif sarkmış, burun kanatları geniş bir adam. Rozeti boynunda bir iple asılı. Lacivert montunun sağ göğüs cebinde sarı harflerle “FBI” yazılı.  Alttaki görseldeyse gece vakti Dennis, Leila’yı sürükleyerek götürürken yüzlerine vuran sapsarı kamyon farlarıyla ikisi de birer silüet gibi görünüyor. Bu kadrajda kamyonlar vurgulanıp büyüklükleri ön plana çıkarılırken ikili özellikle küçük ve silik gösterilmiş.  Afişteki yazılar şu şekilde: En üstte turuncu harflerle “FROM A PRODUCER OF A HOLOGRAM FOR THE KING AND SOLCAE AND MAGGIE”; ortada isimler beyazla, soy isimler turuncuyla olacak şekilde “JULIETTE BINOCHE, FRANK GRILLO AND  MORGAN FREEMAN”.  Biraz daha büyük karakterlerle ve alt alta yazılan “PARADISE HIGHWAY” kelimelerinde I harfi ortak kullanılmış. Diğer harfler beyazken I harfi turuncu renkte. Turuncuyla “INNOCENCE IS NEVER LOST” yazısı dışındaki en altta yer alan ibareler okunaklı değil.

Betimleyen: EMİNE KOLİVAR

İki farklı kolajın kullanıldığı afişte üstte ve altta farklı görseller yer alıyor. Üst tarafta karanlık gökyüzü fonunun önünde Sally (Juliette Binoche), Dennis (Frank Grillo) ve Gerick (Morgan Freeman) birbirinden bağımsız görselleriyle ayakta duruyor. Sally öndeyken diğer ikisi sağ ve sol arkasında. Üçünün de sadece belden yukarısı görünüyor. Sally, 40’larının sonlarında, buğday tenli, ince dudaklı, küçük kahverengi gözlü, ince kaşlı, zayıf bir kadın.  Uzun ve bakımsız kahverengi saçları salık, alnına bir bandana bağlamış. Üzerinde koyu renk bir tişört ve düğmeleri açık, koyu renk, çizgili bir gömlek var. Dennis, 40’larının başlarında, kısa sakal ve bıyıklı, kaşları gözlerine yakın, açık alınlı bir adam. Saçları kabartılarak geriye taranmış. Üzerinde sol göğüs cebinde adı işli, turuncu bir hapishane gömleği var. Gerick, 60’larında, kısa sakalları ve bıyıkları kırlaşmış, siyahi, göz altları torbalı, yanakları hafif sarkmış, burun kanatları geniş bir adam. Rozeti boynunda bir iple asılı. Lacivert montunun sağ göğüs cebinde sarı harflerle “FBI” yazılı.

Alttaki görseldeyse gece vakti Dennis, Leila’yı sürükleyerek götürürken yüzlerine vuran sapsarı kamyon farlarıyla ikisi de birer silüet gibi görünüyor. Bu kadrajda kamyonlar vurgulanıp büyüklükleri ön plana çıkarılırken ikili özellikle küçük ve silik gösterilmiş.

Afişteki yazılar şu şekilde: En üstte turuncu harflerle “FROM A PRODUCER OF A HOLOGRAM FOR THE KING AND SOLCAE AND MAGGIE”; ortada isimler beyazla, soy isimler turuncuyla olacak şekilde “JULIETTE BINOCHE, FRANK GRILLO AND  MORGAN FREEMAN”.

Biraz daha büyük karakterlerle ve alt alta yazılan “PARADISE HIGHWAY” kelimelerinde I harfi ortak kullanılmış. Diğer harfler beyazken I harfi turuncu renkte. Turuncuyla “INNOCENCE IS NEVER LOST” yazısı dışındaki en altta yer alan ibareler okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 460