PLAK KAPAKLARI

ORHAN GENCEBAY / BİR TESELLİ VER

Betimleyen: Saadet Nur ABAYLI

 Kare şeklindeki, siyah arka plandan oluşan plak kapağının orta, üst kısmında yarım daire şeklinde, altında mavi gölgelendirme olan beyaz renkli harflerle Orhan Gencebay yazıyor. Kapağın tam ortasında, mavi arka planı olan yuvarlak bir şablon içerisinde Orhan Gencebay’ın yüzü yer alıyor. Beyaz tenli, saçları düz ve siyah. Hafif gülümser bir ifade takınmış. İnce ve dudaklarını geçmeyecek kadar bıyıkları var. Kaşları ise siyah renkli ve düz bir şekilde. Beyaz, üzerinde mavi desenleri olan bir gömlek giymiş. Fotoğrafın altında beyaz renkli harflerle Bir Teselli Ver yazıyor. Fotoğrafın sağ altında ise siyah-beyaz renkli harflerden oluşan İstanbul Plak yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

GÜLDEN KARABÖCEK / BEN OLMALIYDIM

Betimleyen : Saadet Nur ABAYLI

Kare şeklindeki siyah arka plana sahip plak kapağının ortasında omuz hizasından yukarısı bulunan Gülden Karaböcek yer alıyor. Sanatçı turuncu, gür ve omuzlarına kadar gelen saçlara sahip. Düz, kavisli ince kaşları var. Gözleri ise büyük, açık kahverengi renginde. Oval burun ve ince dudakları var. Üzerinde kolları ve yakası siyah olan, pembe bir elbise giymiş. Kulaklarında uzun, altın renginde küpeler var. Dudaklarına pembe ruj sürmüş, göz altlarına siyah kalem çekmiş. Kapağın üst kısmında dışı kırmızı, içi sarı renkten oluşan büyük harflerle Gülden Karaböcek, Kapağın alt kısmında ise dışı pembe, içi beyaz renkten oluşan Ben Olmalıydım ve onun hemen altında beyaz renkten oluşan harflerle Duyar mısın Feryadımı yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

NAZAN ÖNCEL - BİR HADİSE VAR

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağında siyah arka planın önünde Nazan Öncel’in portresi yer alıyor. Boynundan yukarısı yer alan Nazan oldukça beyaz tenli, ince yüzlü bir kadın. Kıvır kıvır olan saçlarını en tepeden toplamış ve yüzünün her iki yanından tutamları sarkıyor. Kahverengi kavisli kaşları ve küçük, kahve gözleri var. Gözlerinin üzerine kahveli tonlarda yoğun bir makyaj yapılmış. Dolgun ve kırmızı ruj sürülmüş dudakları ise oldukça parlak. Plağın alt kısmında kırmızı fon üzerinde beyaz harflerle “BİR HADİSE VAR” ,plağın üst orta kısmında ise beyaz renk ve büyük harflerle “NAZAN ÖNCEL” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

AHMET KAYA / YORGUN DEMOKRAT

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının beyaz arka planının üzerinde Ahmet Kayanın çizimi yer alıyor. Renkli bir şekilde çizilmiş olan sanatçının yeşil v yaka tişörtünün sadece göğüs kısmı var geri kalanlar ise silik durumda. Gür siyah saçları ve sakalları belirgin şekilde duruyor. Bakışlarını belli bir noktaya sabitlemiş Kaya’nın küçük kahverengi gözleri ve hafif çökük göz altları belirginleştirilmiş. Ahmet Kaya çiziminin yanında sapı parçalanmış ve birkaç yaprağı düşmüş pembe bir gül çizimi duruyor. Kaya’nın çiziminin sağ altında el yazısı şeklinde ve pembe renkle “Ahmet Kaya” onun hemen altında mavi renkle “Yorgun Demokrat” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

VEDAT ÇETİNKAYA

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki, kırık beyaz arka planlı plak kapağında Vedat Çetinkaya’nın siyah beyaz portresi yer alıyor. Genç erkek sanatçının yüz hatları belirgin. İnce dudakları, hafif büyük sayılabilecek burnu, küçük gözleri ve gür kaşları var. Saçları ise oldukça gür ve dalgalı. Sanatçı ciddi bir şekilde objektife bakıyor. Omzundan yukarısının yer aldığı fotoğrafta siyah papyonu kendini göstermiş vaziyette, beyaz gömleğin ve siyah ceketin ise sadece bir kısmı kendini belli ediyor. Plağın sol tarafında büyük harflerle, siyah renkle alt alta gelecek şekilde “VEDAT ÇETİNKAYA” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

SEÇİL HEPER

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının orta noktasında Seçil Heper’in göğsünden yukarısı yer alıyor. Kollarını birbirine bağlamış ve sol yanına dönerek poz vermiş. Sarı, parlak ve oldukça gür saçlarına maşa yapılmış omuzlarına kadar uzanıyor. Saçının bir tutamı kalın bir şekilde örülüp sanki bir taçmış gibi başının üzerine yerleştirilmiş. Seyrek ve ince kaşları ise yay şeklinde. Kahverengi gözlerine oldukça ağır bir makyaj yapılmış. Siyah farlar ve kendini belli etmesi için kat kat rimel sürülmüş. Sağ yanağının ortasında bir adet beni var. Dudakları hafif ince olup pembe, parlak bir ruj sürülmüş. Dudaklarının aralığından beyaz dişleri kendini gösteriyor. Arka plan çiçek desenli bir duvardan oluşuyor. Plağın  sol üst kısmında pembe renkle, büyük harflerle “SEÇİL HEPER” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

NÜKHET DURU / PLAK

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki, somon rengi alt tonlu plak kapağının ortasında kare bir fotoğrafın içinde Nükhet Duru yer alıyor. Fotoğrafın arka planı lila renginde ve Nükhet Duru’nun sadece omzundan yukarısı yer alıyor. Üzerinde boğazlı leopar desenli bir kıyafet, kulağında altın renkli, yaprak şeklinde, büyük küpeler var. Boynunu kendi sağına doğru kırmış, gözleri kapalı şekilde duruyor. Kahverengi, düz saçları ise sol tarafa doğru uçuşur vaziyette. Kalın dudaklarına kiremit rengi, parlak bir ruj sürmüş. Ağzı açık halde ve bembeyaz, düzgün dişleri kendini belli ediyor. Göz kapaklarına ise parlak kahverengi bir far sürülmüş. Kapağın en üst kısmında orta noktada, her kelime alt alta gelecek şekilde “EN SEVİLEN ŞARKILARIYLA” yazıyor. Onun hemen altında ise büyük punto ve büyük harflerle “NÜKHET DURU” yazısı yer almakta.

Devamı için Tıklayınız

MUZAFFER AKGÜN

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının orta kısmında Muzaffer Akgün yer alıyor. Arka plan buruşturulup sonradan açılmış bir kırmızı kâğıdı andırıyor. Yer yer silik ve beyaz çizgilerden oluşuyor. Beyaz tenli, kısa kahverengi saçlı sanatçı kendi soluna doğru bakıp ağzı açık şekilde gülümsüyor. Kırmızı dudaklarının ardından beyaz dişleri kendini göstermiş. Üst dudağı oldukça ince olduğu için yok gibi duruyor. Üzerinde geniş bisiklet yaka siyah bir kıyafet var. Gözleri kısık, kaşları ise yay şeklinde ve ince. Kapağın alt kısmında ise beyaz renk ve büyük harflerle “MUZAFFER AKGÜN” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

GÜLDEN KARABÖCEK / DİLEK TAŞI

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağında Gülden Karaböceğin portresi yer alıyor. Arka plan hafif dalgalı mavi tonlarından oluşmuş. Sanatçının portresi kapağın sağ yarısına daha yakın şekilde konumlandırılmış. Açık kahverengi, hafif dalgalı saçları genç kadının omuzlarına doğru iniyor. Saçları uç kısımlarına doğru gittikçe dalgalaşır halde. Düz, kavissiz, ince kaşlara sahip. Gözleri ise oldukça büyük ela renginde, göz kapakları düşük. Hokka burnu ve ince dudakları var. Dudaklarını bir ciddiyetle hafif aralamış ve beyaz dişlerinin bir kısmı ortaya çıkmış. Kapağın en üst kısmında mor renk ve sarı çerçeve ile “GÜLDEN KARABÖCEK”, ve hemen sağ altında el yazısı şekli ile “Benim Şarkılarım”, sanatçının boyun hizasına kadar inmiş şekilde aşağıda ise “DİLEK TAŞI”yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

FERDİ TAYFUR / BAHARIMSIN KIŞIMSIN

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının arka planında pembe çiçekli bir ağaç dalları kendini belli ediyor. Ferdi Tayfur koyu pembe ceketi ve pembe gömleği ile ciddi bir tavırla objektife bakıyor. Gür, parlak, siyah saçlarını hafif yana doğru şekillendirmiş. Kalın siyah kaşları ve hafif kısarak baktığı kahverengi gözleri var. Burnu hafif tombik, gür bıyıkları ve hafif gülümsediği, pembe dudaklara sahip. Favorileri ise çenesine kadar uzanıyor. Kapağın sol alt kısmında turuncu renkle “ ferdi tayfur” hemen altında “baharımsın kışımsın” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

BERGEN - YILLAR AFFETMEZ

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağında arabesk-fantezi şarkıcısı Bergen yer alıyor. Arka plan hafif yaldızlı ve mor renge sahip. Bergen’in göğsünden yukarısı kapağın sağ kısmına doğru yerleştirilmiş. Üzerinde kırmızı derin v dekolteli, kabarık omuzlu bir elbise var.  Sadece sağ kulağı açıkta olan sanatçının kulağında kocaman altın bir küpe, sağ elini alnına dayamış bileğinde ise altın bilezikler var. Dolgun dudaklarına pembe, parlak bir ruj sürülmüş. Kaşı oldukça kavisli ve kahverengi. Beyaz tenli sanatçının saçları kıvır kıvır ve sarı renginde. Saçlarını sağ tarafına doğru attığı için yüzünün sağ yarısı kapanmış. Kapağın sol alt kısmında kocaman, sarı renkle “BERGEN” hemen altında beyaz renkle ise “YILLAR AFETMEZ” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

BARIŞ MANÇO / O BİZİ ÇOK SEVMİŞTİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının arka planı mavi bir gökyüzünden oluşmakta, kapağın sağ tarafında ise beyaz bulutlar var. Manço’nun fotoğrafı plağın orta kısmına eklenmiş. Fotoğrafta, sanatçının saçları uzun, omuzlarına kadar uzanıyor ve beyaz renkli, bıyıkları ise beyaz ve çenesine kadar iniyor. Gülümser vaziyette objektife bakan sanatçının ince dudaklarının ardından hafif sararmış dişleri kendini belli ediyor. Üzerinde siyah yakası kapalı bir gömlek ve gümüş rengi büyük halka uçlu bir kolye var. Göz altı torbaları ve kaz ayakları ise hafifçe kendini belli ediyor. Kapağın üst kısmında büyük harflerle ve beyaz renkle “MANÇO” daha küçük boyutta hemen yanında ise “LOJİ” ve onun altında mavi renkle “1941-“ yazısı yer alırken kapağın sol alt köşesinde de “O bizi çok sevmişti…” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

AHMET KAYA - SEVGİ DUVARI

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının arka planı beyaz taşlı bir duvar görselinden oluşmuş. Sanatçı Ahmet Kaya’nın göğsünden yukarısı ise plağın sol tarafına daha yakın olacak şekilde konumlandırılmış. Yüzü hafifçe kendi soluna doğru dönük duruyor. Üzerinde yeşil renkli bir gömlek var. Gür, siyah saçları ve gür sakalları var. Burnu hokka, dudakları ise sakalarından kapanmış vaziyette. Kapağın en üst kısmında bordo renk ile “Ahmet Kaya” hemen altında ise “SEVGİ DUVARI” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

CEM KARACA - THE BEST OF CEM KARACA

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının ortasında Cem Karaca’nın fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafta iki elini beline dayamış ayakta duran Karaca’nın belinden yukarısı var. Uzun, dağınık saçları omuzlarına değiyor. Gözünde kocaman güneş gözlükleri var. Üzerine sarı renkli, uzun kollu bir gömlek giymiş ve yakasını göğsüne kadar açmış. Boynunda altın renkli ucunda dikdörtgen bir arması olan kolye takılı. Sağ elinin serçe ve yüzük parmağında ise altın renkli yüzükler var. Arka planı siyah olan kapağın üst kısmında küçük punto ile THE BEST OF hemen altında daha büyük punto ve mistik bir yazı stili ile CEM KARACA yazıyor. Plağın alt orta kısmında ise 1945 ve yan sekiz şeklinde olan sonsuzluk işareti var.

Devamı için Tıklayınız

AJDA PEKKAN - THE BEST OF AJDA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Ajda Pekkan’ın 33lük plaklarından “THE BEST OF AJDA” isimlisi yer alıyor. Kare şeklindeki plak kapağının dışına mor bir çerçeve çekilmiş. İç kısmında ise Ajda Pekkan’ın fotoğrafı yer alıyor. Arka plan lila rengi, beyaz tenli, sarı saçlı Ajda saçlarını tepeden sıkıca topuz yapmış ve başını hafif öne eğmiş vaziyette. İnce düz kaşları, hokka burnu ve dolgun dudakları var. Üzerinde gri renkli, tüylü, straplez bir üst giymiş. Plağın sağ alt kısmına doğru büyük harflerle, altın renginde “THE BEST OF AJDA” yazmakta.

Devamı için Tıklayınız

SEZEN AKSU - 88

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plağın  orta kısmında Sezen Aksu’nun çizimi yer alıyor. Bir taburede oturur vaziyette çizilen sanatçının ana hatları belirgin çizilmemiş. Bir elini beline dayamış, diğer elinde ise mikrofon tutuyor. Üzerinde siyah mini bir elbise var. Saçları sarı ve kısa olup, yanakları oldukça pembe ile renklendirilmiş. Plağın alt orta kısmında büyük harflerle “SEZEN AKSU 88” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

SEZEN AKSU - SERÇE

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki “Serçe” isimli plakta Sezen Aksu’nun gençlik yıllarından bir fotoğraf yer alıyor. Boynundan yukarısının yer aldığı plağın arka planı kahverengi, sağ üst kısmında sarı renkle SERÇE yazıyor. Sol üst kısmında ise beyaz bir kalp çizimi ve kalbin üst kısmında SEZEN AKSU yazıyor. Buğday tenli, kahverengi saçlı Sezen’in başında beyaz pullu bir eşarp var. Eşarbı sıkıca alnını da kaplayacak şekilde bağlamış, alttan saçları boynuna doğru iniyor. Minik, hokka burnu, dolgun dudakları var. Dudağına kahverengi tonlarında bir parlatıcı sürmüş. Kahverengi gözlerini kocaman açmış, kadraja bakıyor. Kirpikleri ise oldukça uzun ve kıvrık. Hem alt hem de üst kirpiklerine belirginleştirmek için rimel sürülmüş. Sağ elini başının üzerine atmış sol elini ise arkadan getirmiş vaziyette.

Devamı için Tıklayınız

NİLÜFER- GECELER

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağında Nilüfer’in fotoğrafı yer alıyor. Sol ön tarafta bir gaz lambasının arkasında duran Nilüfer’in yüzünün yarısını gaz lambası kapamış. Dağınık, kızıl saçları ve kahverengi düz kaşları olan Nilüfer kadraja bakıyor. Gözlerinin altına ve üstüne siyah kalem çekilmiş. Hokka burnu ve ince dudakları var. Ağzı hafif aralık ve beyaz dişleri kendini belli ediyor. Kulağında altın rengi orta boş kare küpeler mevcut. Plağın sağ üst kısmında beyaz renk ve büyük punto ile NİLÜFER hemen altında GECELER yazıyor. Geceler yazısının c harfi sarı renkli bir hilalden  yapılmış.

Devamı için Tıklayınız

MÜSLÜM GÜRSES - KÜSKÜNÜM

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağında Müslüm Gürses’in gençlik yıllarından bir fotoğrafı var. Mavi gömlek üzerine mavi ceket giymiş olan Gürses’in saçları gür ve kıvırcık. Siyah pala bıyıklarının altından gülümsediği için beyaz dişleri kendini belli etmiş. Gözleri küçük ve güldüğü için kısılmış. Kaşları ise seyrek ve düz gelmekte. Turuncu kare bir arka planın üzerine yerleştirilmiş olan fotoğrafın etrafı krem rengi ile tamamlanmış. Kapağın üst kısmında siyah renk ve büyük harflerle “MÜSLÜM GÜRSES” hemen altında “küskünüm” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

ERKİN KORAY

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki fotoğrafta Erkin Koray’ın plak kapağı var. Kapağın arka planı sarı renkli, üst kısmında kırmızı renk ve büyük harflerle ERKİN, hemen altında siyah renk ve büyük harflerle KORAY yazıyor. Altında ise Erkin Koray’ın siyah beyaz bir portre çizimi yer alıyor. Soldan sağa doğru 3 adet bulunan çizimde sağa doğru gittikçe çizim büyüyor. Uzun, dağınık saçları siyaha boyanmış, büyük ve karakteristik bir burnu, dolgun dudakları gülümser vaziyette aralık çizilmiş. Kaşları kalın ve kavisli gözleri ise küçük tasvir edilmiş.

Devamı için Tıklayınız

CEM KARACA - MERHABA GENÇLER

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağının ortasında Cem Karaca’nın fotoğrafı bulunuyor. Beyaz arka plan üzerinde göğsünden yukarısı yer alıyor. Beyaz, kısa kollu bir gömlek giymiş ve kollarını öne dayanır vaziyette birleştirmiş. Buğday tenli, kahverengi saçlı Karaca’nın alnındaki saçları hafif dökülmüş vaziyette. Gür, kahverengi bıyıkları neredeyse dudaklarını kapamış. Kaşları hafif çatık ve gözünde büyük kahverengi bir güneş gözlüğü mevcut. Fotoğrafın altında hafif çapraz ve el yazısı efekti ile Merhaba Gençler yazıyor. Kapağın arka planı koyu kırmızı renginde ve üst kısmında pembe renk ve büyük harflerle “CEM KARACA” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

YILDIZ TİLBE - AŞK İNSANI DEĞİŞTİRİR

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki, gri arka plandan oluşan Plak kapağında en üstte sol kısımda beyaz harflerle “YILDIZ TİLBE” altında daha küçük punto ile “AŞK İNSANI DEĞİŞTİRİR” yazmakta. Kapağın sağ kenarında ise yuvarlak bir aynanın içerisinde Yıldız Tilbe’nin yüzü yer alıyor. Kahverengi saçlı, buğday tenli sanatçının alnında altın rengi yapışık bir taç var. Düz kavissiz kaşları, küçük, kahverengi gözleri ve gözlerinin üzerinde ise sarı renkli bir far var. Kirpikleri rimel sürülerek uzatılmış ve simsiyah duruyor. İnce dudaklarına ise kırmızı bir ruj sürülmüş.

Devamı için Tıklayınız

ATHENA

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki plak kapağında Athena grubunun karikatürize edilmiş resmi odak noktasında yer alıyor. Plağın sağ yarısı turuncu sol yarısı ise beyaz arka plana sahip. Turuncu kısmın üzerinde bir araç içerisinde giden grubun dört üyesinin çizimi var. Sarı üzeri açık  bir aracın içerisinde beyaz atletli kızıl saçlı ağzı açık güler vaziyette olan solist Gökhan var. Gökhan’ın yanında, üzerinde mavi bir tişört olan saçları kıvırcık ve omzuna kadar gelen grubun basçısı ozan çizilmiş. Arka tarafta ise kafasında yeşil bir kep olan yüzü gözükmeyen bir adam ve esmer tenli uzun saçlı ağzı açık vaziyette güler şekilde çizilmiş başka bir üye yer alıyor. Plağın üst kısmında siyah, yatay bir elipsin içinde küçük harfler ve büyük punto ile “Athena” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

AJDA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Ajda Pekkan’ın, Ajda isimli 33’lük plağının kapağı yer alıyor. Arka plan tamamen şeker pembesi renginden oluşmuş. Kapağın orta kısmında yuvarlak şekilde yerleştirilmiş Ajda’nın fotoğrafı yer alıyor. Küt, sarı saçları omuz hizasında biten Ajda’nın kafasında beyaz bir şapka var. Bir eli ile şapkaya dokunuyor ve elindeki kocaman taşlı pırlanta yüzük dikkat çekiyor. Üzerinde beyaz, kolları kabarık bir gömlek var. Ağzı hafif aralık, seksi bir ifade ile bakıyor. Ajda’nın içinde bulunduğu dairenin etrafında plağın içindeki şarkıların adı yazıyor. Plağın üst orta kısmında ise siyah renk ve kalın punto ile “Ajda” yazmakta.

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 469