Parke

Parke

Fotoğrafçı: Mert Esberk

Betimleyen: Alper OKÇUOĞLU(Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi)

Yatay dikdörtgen şeklindeki renkli fotoğrafta yakın çekim parke taşları yer alıyor. Parkelerin etrafında parlak beyaz çizgiler varken, parkeler koyu mavimsi tonda. Fotoğrafta yer alan beyaz, parlak renk akşam saatlerinde, fotoğraf makinasının flashı kullanılarak çekim yapıldığı yönünde izlenim uyandırıyor.

Fotoğraf çerçevesi içerisinde parke taşlarının asimetrik olarak sıralı şekilde konumlandığı fark ediliyor. Fotoğrafın sol ve sağ tarafından parke taşları yarım şekilde kadrajda yer alıyor. Parke şekli dikdörtgen, üst kısmı ve alt kısmı kısa, yan tarafı uzun. Üst ve alt kısım bir karış kadar yatay şekilde ve sonra düz olan bir şekle sahip. Yan kısmı ise fotoğrafa göre üst ve alt kısmından 1 parmak kadar düz ilerledikten sonra içe doğru 1 parmak kadar kıvrım var. Kıvrımlardan sonra yaklaşık 4 parmak kadar düz alanı bulunuyor.

Taşların köşeleri üzerine vuran ışıktan dolayı parlaklığı ve belirginliği artıyor. Yan yana duran taşların boşlukları arasında 1 parmaktan daha kısa boşluklar var. Fotoğrafın tüm köşelerinde yarım parke taşları fark ediliyor. Fotoğrafın sağ ve solundaki yarım taşların yanında 2 tane sağda, 2 tane de sol tarafta parke yer alıyor. Fotoğrafın orta kısmında 1 tane tam parke, üstünde ve altında ise yarım parke taşı olması görselin simetrisini tamamlıyor.

Sayfa Görüntüleme : 802