Paw Patrol

Betimleyen: Nezahat Şalkamcı

Dikey, dikdörtgen, animasyon afişte gündüz vakti, Paw Patrol üyeleri araçlarıyla göreve giderken gökdelenlerle bezeli şehir manzarasını ve Paw Patrol merkez binasını geride bırakmış. Şehir manzarasının üst kısmında Paw Patrol üyelerinin görsellerine yer verilmiş. Ortada ise “THE MOVIE” yazan mavi bir tasmaya geçirilmiş, sarı kenarlı kırmızı bir madalyon yer alıyor. Madalyonda büyük, mavi harflerle “PAW”, altındaki beyaz kemik üzerinde de “PATROL” yazılı. Ryder gülümseyerek ortada duruyor. Kahverengi, gür saçlarını yukarı taramış. 10-11 yaşlarında, iri kahverengi gözlü, ince dudaklı, küçük burunlu, hafif kepçe kulaklı bir oğlan. Üzerinde yakası ve omuz kenarları mavi, göğüs ve kol kısımları gri, diğer tarafları da kırmızı olan üniforması var. Köpeklerden Marshall, Skye, Rocky ve Zuma onun sağında; Chase, Liberty ve Rubble solunda duruyor. Hepsi de gülümseyerek poz vermiş. Sokak köpeği Liberty’nin üstünde kıyafet yokken Paw Patrol üyesi köpeklerin hepsi üniformalı ve tasmalı. Üniformaları sert plastikten yapılmış. Mavi gözlü, beyaz tüylü, siyah benekli, siyah burunlu bir dalmaçyalı olan itfaiye köpeği Marshall’ın başında fenerli kırmızı bir baret, üstünde kırmızı üniforması var. Tasmasındaki madalyonda alev görseli yer alıyor. Cockapoo cinsi dişi bir köpek olan Skye kahverengi tüylü, pembe iri gözlü, uzun sarkık kulaklı. Başında pembe şapkası ve üstünde pembe üniforması bulunuyor. Gri tüylü, kahverengi gözlü, yeşil şapkalı, yeşil üniformalı Rocky’nin kulakları sivri ama sağ kulağı önden aşağı sarkmış, sol kulağında da bir çentik var.  Sol gözünün çevresinde daire şeklindeki tüyleri daha koyu renk. Tasmasında geri dönüşüm amblemi bulunuyor. Turuncu üniformalı, labrador cinsi Zuma koyu kahverengi tüylü, ela gözlü. Üniformasının sırt kısmında roket motorlar yer alıyor. Tasmasındaki amblem çapa şeklinde. Alman kurdu, polis köpeği Chase sivri kulaklı, kahverengi gözlü, üniformalı, açık ve koyu kahverengi tüylü bir köpek.  Tasmasındaki amblem yıldız şeklinde. Dakhund cinsi, dişi bir köpek olan Liberty kahverengi uzun tüylü, uzun sarkık kulaklı, uzun kirpikli, kahverengi tüylü. Bulldog cinsi bir köpek olan Rubble ise sarı baretli, sarı üniformalı, kahverengi beyaz tüylü, küçük siyah burunlu. Kahraman köpeklerin şapkalarında ve baretlerinde olan pati izi amblemi Rubble’ın göğsünde de var.

Caddede gökdelenleri ardında bırakan araçlardan en önde, ortadan giden kırmızı-mavi çakarlı, mavi polis arabasını Zuma, onun sağında geride kalan yeşil inşaat kamyonunu Rocky, sarı beton mikserini de Rubble kullanıyor. Zuma’nın solunda geride kalan kırmızı itfaiye kamyonunu Marshall, Zodyak botlu turuncu aracı da Zuma sürüyor. Skye pembe helikopteriyle sarı beton mikserinin üst kısmında alçaktan gidiyor.

 Afişin üst tarafında beyaz harflerle “OUR FATE IS IN THEIR PAWS” yazılı. Afişin altında yer alan künye bilgileri seçilmeyecek şekilde yazılmışken, en altta iki satır halinde, sarı ve beyaz harflerle şöyle yazıyor;

“UNLEASHED ON THE BIG SCREEN”

“AND Paramount + AUGUST 20”

Sayfa Görüntüleme : 406