Pelikan

Betimleyen: Şuayip Üzülmez

Uzun dikdörtgen imajda tamamen beyaz arka plan üzerinde bir pelikan var. Vücudu sola doğru yönlenmiş pelikanın gövdesinin sol üstünden ayrılan uzun ince boynu var. Pelikanın kafasının büyük bir bölümünü uzun gagası oluşturuyor, bu gaga kafasından boynunun bittiği yerdeki hizaya kadar uzuyor. Taban ve damak olarak ikiye ayrılmış üçgen piramit şeklindeki gaga, sona erdiği yere doğru gittikçe inceliyor. Gaganın tabanına sarı tonlar hakimken damağında ise gri tonlar hâkim; bu bölmelerin ayrıldığı yer ise turuncu tonlara sahip. Vücudu tamamen tüylerle kaplı olan pelikanın, mat, siyah badem gözünün çevresinde tüyler tamamen kaybolmuş ve gaganın sarı tonları ortaya çıkmış.

Pelikanın vücudunun üst bölgesine beyaz renkler hâkimken, alt bölgesine doğru açık pembe bir tona bürünüyor. Pelikanın vücudu ile boynunun birleştiği kısımda ise uzun sarı eliptik bir bölge oluşmuş. Pelikanın neredeyse kapalı kanatları vücudunun sağından ayrılmış, kısa, koyu kahverengi kuyruğu ise kanadın hemen bittiği yerin altında, gövdesinin sonunda başlamış. Pelikanın kuyruğu iki boya fırçasının çapraz olarak üst üste konulmuş haline benziyor.

Pelikanın iki bacağı gövdesinin arkasından başlamış ve ayrıldığı yerden çıkıntılar oluşmuş. Pelikanın açık pembe ve açık kahverengi tonlarındaki bacaklarının her birinde ufak kelepçeler var, sağ bacağında metalik tonlarda üzerinde sayılar yazan ince bir kelepçe ve sol bacağında beyaz harflerle “CKX yazan” yeşil parlak yeşil plastik bir kelepçe var. Pelikanın ayağında dört eklemi var, bu eklemler geniş perdelerle ayrılmış ve basık bir yıldız şeklini oluşturmuş.

Sayfa Görüntüleme : 459