RAKAMLAR

00

Betimleyen: Zeynep KORKMAZ (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

0 rakamı daire andırıyor ama daireden daha uzun bir çember gibi. Yukarıdaki bir noktadan iki yana ve aşağı doğru, dışa bombeli şekilde, başlanılan noktanın tam aşağısında birleşiyor.

Devamı için Tıklayınız

1

Betimleyen: Eren Janberk GENÇ (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

Bir rakamı, birbiri ile kesişen iki farklı parçanın birleşmesiyle oluşuyor. Düz bir çizginin üst sol ucundan, onun yarısı uzunluğundaki sağa eğik yatay bir çizgi aşağıya doğru uzanıyor. Bir rakamı, kanca iğneli bir tığa benzetilebilir.

Devamı için Tıklayınız

2

Betimleyen: Harun ÖZBEK (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

İki rakamı, tabanı düz bir çizgiden ve o çizginin sol ucundan yukarıya doğru uzanan kanca ile birleşmesinden oluşuyor. Kancanın düz kısmı tabandaki düz parçayla birleşiyor;kancanın kıvrımlı kısmı ise sola bakar şekilde yukarda duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

3

Betimleyen: Zeynep Nur ÖNAL (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Üç rakamının iki ana parçası var. Rakam sol yanları kesik iki dairenin üst üste konmuş halinden Oluşuyor. Üstteki dairenin sol alt kısmı eksik ve alttaki dairenin sol üst kısmı eksik.

Devamı için Tıklayınız

4

Betimleyen: Selma Sıla KORAL  (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

4 rakamı temel olarak üç çizgiden oluşuyor. Sağa eğik olan bir çizgi ve bu çizginin alt noktasından başlayarak çizilen bir yatay çizgi var. Eğik çizginin üst noktasından başlayan ve yatay çizgiye dik olan üçüncü bir çizgi bulunuyor. Yatay olan çizgi ve onu dik olarak kesen çizgi kesişim noktalarından sonra kısa çıkıntılar bulunduruyor. 

Devamı için Tıklayınız

5

Betimleyen: Muhammet Emin ÖNER (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

Beş rakamı,birbirleriyle kesişen  yukarıdan aşağıya doğru sıralı üç parçadan oluşuyor.Birinci ve en üstteki parça yatay düzleme paralel uzanan düz bir parçadan oluşuyor, ikinci parça ise birinci parçanın sol kısmından aşağıya doğru hafif sağa eğimli bir şekilde birinci parçayla birleşiyor.İkinci parçanın sonuna bitişik bir vaziyette, son ve en alttaki kısmı ikinci parçanın altına gelmeden biten bir eksik daireden oluşuyor.

Devamı için Tıklayınız

6

Betimleyen: Ayşe BAYRAM (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

Altı rakamı, herhangi bir kesişme sonucunda oluşmuyor. Tek parçadan oluşan altı rakamını iki kısımda düşünebiliriz. Alt kısmı tam çember. Tam bir çemberin sağ yanından içeri doğru dönüyor.  Üst kısmına soldan bağlanıyor. Bağlandığı kısım bir çember oluştururmuş gibi geliyor fakat çemberin yarısı tamamlanmadan bitiyor. Bittiği bu kısmın ucu açık şekilde.

 

 

Devamı için Tıklayınız

7

Betimleyen: Cem ÖZIRMAK (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

Yedi rakamı, birbiriyle kesişen iki parçadan oluşuyor. Üstteki parça, soldan sağa yere tamamen paralel yatay bir çizgiden oluşuyor. Bu çizginin en sağının sonunda, son noktası hiza olarak bu paralel çizginin tam ortasına denk gelecek bir şekilde sola kavisli bir çizgi aşağı doğru iniyor.

Devamı için Tıklayınız

8

Betimleyen: Zeynep SEZER (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

Sekiz rakamı üst üste iki yuvarlaktan oluşuyor. Üstteki yuvarlak, alttaki yuvarlaktan biraz daha küçük. Üstteki yuvarlağın en alt orta noktası ile alttaki yuvarlağın en üst orta noktası kesişiyor.

Devamı için Tıklayınız

9

Betimleyen: Muhammed Ali AYATA(Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi) 

Dokuz rakamı altı rakamının 180* döndürülmüş hali. Bir çember ve ona bağlı bir çizgiden oluşuyor. Bu çizgi çemberin sağından başlıyor ve aşağı doğru iniyor, aşağı indikten sonra kıvrılarak hafifçe yukarı dönüyor ve rakamın tam solunda, çemberin hizasında sonlanıyor. Bu çizginin bitimi çember ile temas etmiyor.

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1372