SEN BEN LENİN

Betimleyen: Ela Korgan 

En üstte sarı küçük puntolu harflerle “Yönetmen Tufan Taştan”, altında kalın, büyük puntolu harflerle “Sen Ben Lenin” yazılı afişin merkezinde birçok fotoğraf yer alıyor.

Yeşil bir yazı tahtası üstüne, tebeşirle çizilmiş okların sağ profilden görünen bir Lenin büstü oluşturduğu fonda; filmde boy gösteren bütün şüphelilerin polaroid fotoğrafları, Lenin çiziminin muhtelif yerlerine konumlandırılarak bir şüpheli haritası oluşturmuş.

Büstün kafasının arkasına denk gelen sol üst kısımda bıyıklı Polis’in (Sarp Akkaya) üniformalı fotoğrafı var.  Polisten sağa doğru kavisle uzanan okun ucuna; büstün tepe bölgesine esmer, toplu, bıyıklı Balıkçı Aziz (Mustafa Kirantepe) ve tombul, esmer İffet’in (Binnur Kaya) fotoğrafı konmuş. İffet sola doğru öfkeli bakıyor. Çiftin sağından çıkan ok aşağı doğru inerek büstün alnını oluşturuyor. Okun ucunda kel, sakalsız ve bıyıksız, mavi gözlü Marangoz Aksoy (Mustafa Kıluç) ve kır sakallı, İmam Malik (Şerif Erol) var.

Alt sırada, ensenin üst bölgesinde Bakkal (Sarp Aydınoğlu) var. Polis’ten aşağı doğru kavisli çıkan bir ok da Bakkal’ı gösteriyor.  Aynı hizada, kulaklar ve şakak seviyesinde sırasıyla Gül Ana (Nur Sürer) Fikret (Serdar Orçin) ve İdil (Melis Birkan) var.  Gül Ana’nın etrafında bir karalama gibi duran oklardan biri  Bakkal’ı işaret ediyor. İdil’in fotoğrafından çıkan dört oktan ikisi Malik, Aksoy’a uzanırken diğeri, Lenin’in burun hizasında duran Çaycı’yı  (Serkan Keskin) gösteriyor.

Kafanın enseyle birleşen kısmında Kahveci’nin (Necip Memili) fotoğrafı var. Hizasında, çene ve ağız hizasında sırasıyla kendinden emin görünen Şinasi (Salih Kalyon), üzgün Meryem (Hasibe Eren), şaşkın bakan Umut’un (Çağdaş Utku Çakar) fotoğrafları yan yana konmuş. İdil’in fotoğrafından çıkan oklardan biri Umut’u gösterirken bu okların çıkış biçimi büstün alın çıkıntısını, burnunu oluşturmuş.

Lenin büstünün tebeşirle çizilen üst dudağından çıkan ok çatık kaşlı Okul Müdürü’nü gösteriyor.

Büstün ense kısmında Nihal (Bige Önal) yanında da Deniz’in (Özgür Çevik) fotoğrafları duruyor. Nihal’in solundan boşluğa uzanan okun ucuna bir soru işareti çizilmiş. Büstün boyun oyuntusunda yukarı şüpheyle bakan Komiser Erol (Barış Falay) ve aynı yere bakan Ufuk (Saygın Soysal) var. Umutsuz bakan Cansu’nun (Nazlı Bulum) fotoğrafı Lenin çiziminin sakalının ucuna yerleştirilmiş.

Afişin alt ortasında sarı büyük harflerle, fotoğraflarının altına denk gelen alanda “Barış Falay, Saygın Soysal” yazıyor.

Hemen altında da sarı, daha küçük harflerle oyuncu kadrosunun, teknik ekip ve rejinin adları sıralanmış. En altta büyük, kalın puntolu harflerle “26 Kasım’da Sinemalarda” yazısı dikkat çekiyor. Afişte küçük ve silik konumlandırılan sponsor logoları yan yana duruyor.

Sayfa Görüntüleme : 178