SPOR FOTOĞRAFLARI

KELEBEK STİL YÜZME

Betimleyen: Elif Pınar

Dikdörtgen formattaki fotoğrafta erkek bir yüzücü bulunuyor. Yüzücü mavi naylon bir saç bonesini saçının tamamını kapsayacak şekilde takmış, aynı zamanda siyah bir havuz gözlüğü de takıyor. Fotoğraf, havuzda yüzme anında çekilmiş bir fotoğraf olup yüzücü ve havuz dışındaki alanlar siyahlandırılmış. Yüzücünün kafası ve vücudunun bir kısmı yükselerek suyun dışarısında kalmış. Kafası suya eğik ve kolları gergin ve gövdesinin gerisinde kalacak şekilde suyun üstünde ve havada. Yüzücü beyaz tenli, omuzları geniş ve omuz kasları belirgin bir sporcu. Kolları gergin şekilde ve elleri de kollarını takip eder şekilde açık. Yüzücü, iki kolunu da aynı anda arkadan öne doğru getirip kulaç atarak kelebek stili yüzmekte ve tam iki kolunun da havada olduğu an fotoğraflanmış. İki kolunu da aynı anda havaya kaldırmasının etkisiyle havuzun suyu da kolları ile yükselmiş.

Devamı için Tıklayınız

KÜREK SPORU

Betimleyen:Sevda Çelik

Fotoğrafta, uzun, dar, ön burnu bize dönük ,balık biçiminde, sekiz tek dümenli bir  kano denizin üzerinde  konumlandırılmış .Kanonun burnu oldukça  sivri ve koyu lacivert renkte, üzerinde beyaz ve siyah geometrik birkaç şekil mevcut. Kano da  8 i  kürek çeken yedisi kadın 2 si erkek sporcu var. Sporcular bize doğru dikine uzanan kanoya  yine bize doğru bakar vaziyette 4 ü sağ kürekte 4 ü de sol kürekte olacak şekilde yerleşmiş. Bir sporcu da kano sporunda  dümenci görevinde, en önde kanonun uç kısmında sırtı bize dönük yüzü sporculara bakar şekilde oturmuş. Sporcuların her birinin üzerinde lacivert ,sıfır kollu,geniş bisiklet yaka ,omuz kısmı beyaz  detaylı oldukça dar dalgıç kumaştan,alt kısmında da kısa  aynı tonlarda bir şortla tamamlanmış. Kafalarından sporcuları güneşten koruyucu şekilde tasarlanmış  öne doğru geniş ve uzun beyaz  bir şapka ve bunu tamamlayan siyah göz çevresini saran küçük badem şeklinde gözlük var.Sporcular 25-30 lu yaşlarda. Kanonun sağında 4 ,solunda 4 olmak üzere 8 kürek mevcut.Kürekler ortalama bir insan boyunda, tutma  yerleri turkuaz renginde kalan kısım tamamen siyah renkte. Küreklerin suya dokunan kısmında kare siyah bir zemin ve bu zemini  dikine ve enine kesen iki beyaz çizgi var .Sporcular ,kürkleri öne eğimli şekilde iki kollarıyla birlikte güç vererek ilerlemeye  çalıştıklarını sporcuların ve küreklerin aynı  yönde duruşlarından anlıyoruz.

Devamı için Tıklayınız

SNOWBOARD

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta kışın yapılan sporlardan biri olan snowboard yapan bir kişi yer alıyor. Fotoğrafta snowboard yapan kişi dağdan aşağı kayarken alttan çekilmiş. Arka plan tamamen beyaz, karlı bir dağdan oluşuyor. Kayağa çok benzeyen bir alet ile yapılan bu sporun board kısmı yaklaşık bir kulaç boyutunda olup tekerleksiz bir kaykaya benzetilebilir. Bu kaykayın üzerine yan pozisyonda çıkılıyor ve karların üzerinden kayarak yapılıyor. Fotoğrafta boardın ucu havaya kalkmış gider pozisyonda. Boardın üzerindeki kişi, siyah bir pantolon, gövdesi beyaz kolları siyah olan bir mont, gri bir kask ve tamamen camdan oluşan bir kar gözlüğü takmış.

Devamı için Tıklayınız

UZUN ATLAMA

Betimleyen: Şiyba Bilgier

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, uzun atlama yapan bir kadın sporcu bulunuyor. Işıklar içinde kalabalık bir stadyumda yer alan sporcu, atlayışının ortasında, sağ bacağı önde yere doğru yönelmiş, sol bacağı ise bükülü halde arkada bulunuyor.  Sol kolu ise sağ bacağı ile aynı doğrultuda, sağ kolu ise havada duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

MUZ / SU SPORLARI

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, muz şeklinde şişme bir aletin üzerinde insanlar yer alıyor. Muz, üzerine sıra ile oturulan, bir sürat teknesinin çektiği bir deniz sporudur. Sürat teknesinin etkisi sayesinde gelen dalgalarla, zıplayarak ve savrularak ilerleyen bir alettir. 

Devamı için Tıklayınız

BADMİNTON

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, sadece gövdesi yer alan bir insanın bir elinde badminton raketi varken, diğer elinde de topunu tutuyor. Raket baş aşağı duruyor. Raketin yeşil bantla sarılı bir sapı, sapın incelen bir gövdesi ve oval, yandan ve yukarıdan telle çevrili bir baş kısmı var.  

Devamı için Tıklayınız

ESKRİM SPORU

Betimleyen: Alya Adin Aydın

Turuncu, siyah ve gri bir zemin ve simsiyah bir arka planda, eskrim yapan iki figür var. Soldaki figür tamamen siyah, sağdaki ise tamamen beyaz olan tulum benzeri giysiler giyiyor ve ikisinin kafasında da astronotların başlığını anımsatan, tüm kafalarını ve yüzlerini kaplayan kask benzeri başlıklar var. Soldaki siyah giyen figür, tek dizinin üstüne düşüyormuş gibi bacaklarını açmış bir halde duruyor. Öne doğru doğrulttuğu kılıcı birkaç adım ötesinde dümdüz bir şekilde, yerle yaklaşık kırk beş derecelik bir açı yapar halde uzanıyor. Sağ taraftaki beyaz giyen figür ise yerden yaklaşık boyunun yarısı kadar bir mesafeye zıplamış halde havada asılı kalmış bir halde çekilmiş. Bacakları havada bağdaş kurmuş gibi bir pozisyonda içe doğru kapanmış. Kolları iki yana açık ve soldaki eli kılıcını tutuyor. Kılıç hafif bükülerek dairesel bir kıvrım oluşturmuş ve ucu, siyahlı figürün tam kafasının arkasına değecek şekilde duruyor. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 625