Sahilde Çay Keyfi

Sahilde Çay Keyfi

Sanatçı Adı:Nazlı Ecevit

Materyal: Tuval

Teknik: Yağlı Boya

Ölçü: 39x29 cm Konum: Özyeğin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Odası 

Betimleyen: Yahya GÖKŞEN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Sarı ve mavi tonlarının baskın olduğu yatay dikdörtgen şeklindeki tabloda, sahil kenarındaki masalarda oturan insanlar, farklı renklerde sandalyeler, mavi beyaz renkli plaj şemsiyeleri ve sahile bağlanmış yine farklı renklerde deniz araçları resmedilmiş.

Resmin sol tarafında alttan başlayarak sırasıyla resmin köşesinde ressamın imzası bulunuyor.  İmzanın hemen solunda ise deniz ve sahil birleşiyor. Denizde siyah, mavi ve beyaz renkleri karışık olarak kullanılmış. Biraz yukarıda bulunan sandallardan ilki çoğunlukla yeşil renkte. Sandalın denizle temas eden kısmının rengi ise kahverengi ve en üst kısmı da sarı renkte çizgi halinde.

İlk sandaldan sonra ufak, bacakları gri ve üst kısmı sarı renkli bir iskele görünüyor. Sonrasında mavi bir kamarası bulunun gövde kısmı ise kırmızı ve sarı renkte bir tekne bulunuyor. Kamarasının tavanı ise beyaz renkte ve yeşil bir bacası var.

İlk iki deniz aracı ayrıntılı fakat sonrasındakiler daha çok tek renk olarak resmedilmiş ve sırasıyla mavi, beyaz, yeşil, pembe ve gri renkliler.

Resmin sol tarafındaki deniz kısmı sol alt köşeden başlayarak yarım daireye yakın bir şekil çiziyor ve sol üst kısma varmadan bitiyor. Sol üst kısımda ise yeniden deniz görünüyor.

Ressamın imzasının sağından başlayarak deniz ve sahilin birleşme kısmında minik bir çıkıntı şeklinde sahil boyunca devam eden gri tonlarda bir duvar bulunuyor.

Resmin sağ tarafında ise alttan başlayarak sırasıyla yukarı yöne bakan yeşil bir tahta sandalye, onun solunda az ileride ikisi de sağ tarafa bakan yanyana sarı ve kırmızı renkli iki tahta sandalye ve sarı renkte örtüsü olan üzerinde sarı tonunda bir fötr şapka bulunan bir masa var. Bu masada oturan kimse görünmüyor. Bu masanın sağ üstünde ve bu masaya sırtı dönük bir sonraki masada oturan, mavi elbiseli kahverengi saçlı bir kadın görünüyor. O kadının solunda ise sarı bir gömleği bulunan siyah saçlı, masadaki çayına uzanan bir kadın görünüyor. Aynı masada masanın sağ yukarı kısmında sarı bir sandalyede oturan, pembe elbiseli, siyah saçlı ve sol kolu masaya dayalı bir kadın bulunuyor. Masanın üzerinde çaya ek olarak bir de yeşil cam şişeli bir gazoz veya maden suyu bulunuyor.

Bir sonraki masanın şerit şerit beyaz ve mavi renkleri bulunan plaj şemsiyesi var.  Masada 3 kadın bir erkek oturuyor. Önceki masanın hemen önünde oturan gri elbiseli kısa sarı saçlı kadın arka masaya dönüp kolunu masaya koymuş ve büyük ihtimalle bu masada tanışık olduğu insanlarla sohbet ediyor. Sol tarafta yeşil sandalyede oturan erkeğin kısa kollu beyaz bir gömleği ve kahverengi pantolonu göze çarpıyor. Diğer iki kadından sağ tarafta oturan kadın kısa kahverengi saçlı ve üzerinde beyaz bir ceket bulunuyor. Masadaki son kadının ise siyah kısa saçları dışında belli bir şeyi görünmüyor.

Bir sonraki masa da yine sarı örtülü fakat masada kimse oturmuyor. Ve masada kırmızı ve yeşil renkte iki tahta sandalye görünüyor.

Bir sonraki masada ise denize ya da deniz kenarındaki deniz araçlarına bakan bir çift oturuyor.

Resim yukarıya doğru soluklaşıyor fakat aynı düzende devam ediyor masalar,sandalyeler ve insanlar.

Resimde toplam 3 adet sahil şemsiyesi bulunuyor. Birinci şemsiyedeki şerit sayısı ikinci şemsiyedekinden fazla ve ikisi de mavi beyaz. Son şemsiyenin bir kısmı görünüyor ve resim yukarıya doğru soluklaştığı için beyaz renkte görünüyor.

Resimde en sağ tarafta ise yoldan geçen insanlar soluk tonda görünüyor. Onların sağına ve resmin de üst tarafına düşen kısımda ise bir parkın ya da ormanın ağaçları yeşil ve sarı karışık şekilde yine soluk olarak resmedilmiş. 

Sayfa Görüntüleme : 745