Şair Orhan Veli

Şair Orhan Veli Dikey dikdörtgen şeklindeki siyah beyaz vesikalık fotoğrafta Orhan Veli Kanık 30’lu yaşlarında. Sol yanınaa daha fazla ayırmış olduğu dalgalı saçları arkaya doğru taranmış.  Ters üçgen yüz şekline sahip şairin yüzü ince ve uzun. Alnı geniş. Kısa, dağınık kaşlarının alt kısımlarının şekli belirsiz, seyrek. Göz kapağı düşük, badem gözlü. Göz bebekleri göz kapaklarına yakın halde bakıyor. Sol kulağı suratından uzakta. Burun delikleri belirgin, kemik yapısı ince ve burnu küçük. Sol yanak çizgisi hafif belirgin. Kare şeklindeki çıkıntılı çenesi, yüzüne uygun. Alt dudağı üst dudağına göre daha dolgun, dudak yapısı küçük. Üst dudağının ortası ‘v’ şeklinde.  Bakışları donukça olan şairin üzerinde takım ceketi, beyaz gömlek ve boğazına kadar çekilmiş dar, koyu renk kravat var.

Betimleyen: Selin AKGÜL

Dikey dikdörtgen şeklindeki siyah beyaz vesikalık fotoğrafta Orhan Veli Kanık 30’lu yaşlarında. Sol yanınaa daha fazla ayırmış olduğu dalgalı saçları arkaya doğru taranmış.

Ters üçgen yüz şekline sahip şairin yüzü ince ve uzun. Alnı geniş. Kısa, dağınık kaşlarının alt kısımlarının şekli belirsiz, seyrek. Göz kapağı düşük, badem gözlü. Göz bebekleri göz kapaklarına yakın halde bakıyor. Sol kulağı suratından uzakta. Burun delikleri belirgin, kemik yapısı ince ve burnu küçük. Sol yanak çizgisi hafif belirgin. Kare şeklindeki çıkıntılı çenesi, yüzüne uygun. Alt dudağı üst dudağına göre daha dolgun, dudak yapısı küçük. Üst dudağının ortası ‘v’ şeklinde.

Bakışları donukça olan şairin üzerinde takım ceketi, beyaz gömlek ve boğazına kadar çekilmiş dar, koyu renk kravat var.

Sesli versiyonuna ulaşmak için;

https://www.youtube.com/watch?v=NtxJtTiwIn8&ab_channel=SesliBetimlemeDerne%C4%9FiBetimlemeKumbaras%C4%B1

Sayfa Görüntüleme : 1000