Scream

Betimleyen: Zerrin Tezel

Gri tonun hakim olduğu dikey formdaki, afişin arka planında, kapüşonlu siyah pelerin giymiş, beyaz hayalet maskeli birinin omzundan yukarısı yer alıyor. Maskenin, çığlık atar gibi oval biçimdeki açık olan ağzının etrafında film oyuncuları sıralanmış.  İzleyene göre maskedeki ağzın solunda, uzun kumral saçlı, yeşil gözlü bir kadın olan Gale (Courteney Cox), sağında ise kır saçlı ve sakallı Dewey (David Arquette) yer alıyor. İkisi de ciddi ifadeyle karşıya bakıyor. İkisinin ortasına, maskedeki ağzın alt yarısını kapayacak şekilde Sidney’in (Neve Campbell)  fotoğrafı yerleştirilmiş. Gale ve Dewey gibi kırklı yaşlarının sonlarında olan Sidney, omuz hizasında dalgalı  saçlarını yandan ayırmış. Gözleri hafif kısık, dudakları aralık karşıya doğru şüpheci bir tavırla bakmakta. Dewey’in çenesinin hemen altında, yirmili yaşların başlarındaki uzun dalgalı saçları salık, kalın kaşlı, dolgun dudaklı Sam (Melissa Barrera)  var. Bedeni afişin sağına dönük olan Sam, başını sağa çevirmiş, yüzünde sert bir ifade hakim. Sam’in solunda ise Tara (Jenna Ortega), Liv ( Sonia Ben Ammar), Chad (Mason gooding) duruyor. Üçü de 18’li yaşlarda bedenleri afişin sağına, yüzleri izleyene dönük, kaygılı ifadeyle bakmaktalar.  Sidney’in sağında, Gale’in çenesinin hemen altında, yirmili yaşlarında başlarında açık kumral saçlı ve sakallı Richie (Jack Quaid)  yer alıyor. Üzerinde kare çizgili bir gömlek olan Richie başını hafif sağına eğmiş kollarını önden kavuşturmuş sinsi bir duruşu var. Richie’nin sağ arkasına 18’li yaşlarda olan kısa sarı saçlı ve tıraşlı Wes (Dylan Minnette), uzun siyah saçlı Amber (Mikey Madison), kıvırcık saçlı Mindy (Jasmin Savoy Brown) sıralanmış. Wes’in hemen arkasında küçük ve çok net olmayan şekilde sarı saçlı Judy (Marley Shelton) bulunuyor. Dördü de başlarını izleyene çevirmiş ve şüpheci bakmaktalar.

Afişin altında gece karanlıkta çok net olmayan, bazı pencerelerine ışık görünen iki katlı bir ev, çakarları yanan bir polis aracı ve solda Woodsboro tabelası yer almakta.

Afişin altına, küçük puntoyla büyük sarı harflerle ortalanarak “THE KILLER IS ON THIS POSTER” yazısı yerleştirilmiş. Hemen altında büyük punto beyaz harflerle “SCREAM” yazmakta. Altta bulunan yazılar çok net olmadığı için okunamıyor.

Sayfa Görüntüleme : 401