Shoplifters - Arakçılar

Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR

Gri gökyüzü ve gri bir denize karşı yüzlerini dönmüş 5 kişilik aile, yan yana durup el ele tutuşmuş, dalgalar geldikçe havaya sıçrıyor.
Yüzlerini denize çevirmiş ailenin arkası dönük. Sol başta Nobuyo (Sakura Ando) yer alıyor. Koyu renk şal desenleri olan turuncu, uzun elbisesinin omuzlarına açık renk bir havlu almış Nobuyo, havaya sıçramamış, çıplak ayaklarıyla yere basıyor ama topuklarını hafifçe kaldırmış. Koyu renk saçları dağınık, uzun boylu, zayıf bir kadın.
Nobuyo’nun yanında duran Aki (Mayu Matsuoka) aralık duran bacaklarını kaldırmak üzere, onun da sadece topukları havada.17-18 yaşlarında zayıf bir kız olan Aki, Nobuyo’dan daha kısa boylu. Mini kot şort giyen Aki de omuzlarına pembe bir havlu almış. Koyu renk omuz hizası saçları dağınık atkuyruğu.
Ortadaki Yuri (Miyu Sasaki) yanındakilerden destek alarak iki ayağıyla birden havaya sıçramış. 5-6 yaşlarında bir kız çocuğu olan Yuri, sarı askıları olan bir mayo elbise giymiş. Bacaklarına ıslak kum taneleri yapışmış, düz ve omuz hizası saçları sıçramanın ve rüzgârın etkisiyle uçuşuyor.
10-11 yaşlarında bir oğlan olan Shota (Jyo Kairi), diz altına inen bir deniz şortu giymiş, üst bedeni çıplak. Dizden kırdığı iki bacağını yukarı çeken Shota’nın ıslak deniz kumuna bulanmış iki ayağı da havada. Koyu renk, hafif uzun saçları uçuşuyor.
En sağdaki Enoki (Lily Franky), sol eliyle Shota’nın elini tutarken iki ayağıyla birden havaya sıçramış. Üzerinde deniz şortundan çok iç donuna benzeyen beyazrenk, diz boyu bir şort var, üst bedeni çıplak. Vücudu sanki hiç güneş görmemiş gibi bembeyaz. Kollarında ise kısa kol izi hizasından aşağısı bronz renkte. Zayıf, uzun, kılsız, 40’larında bir adam. Afişteki yazılar şu şekilde: Üst tarafta “THE WORK OF A MASTER IN FULL COMMAND OF HIS ART”, A work of such emotional delicacy, you are barely prepared when it knocks you sideways- Los Angeles Times” oval beyaz bir çerçeve içinde yan duran palmiye yaprağı logosunun altında “PALME D’OR FESTIVAL DE CANNES”, “FROM THE DIRECTOR OF STILL WALKING, LIKE FATHER LIKE SON, AND NOBODY KNOWS”, “SHOPLIFTERS, “A FILM BY KORE EDA HIROKAZU”. Afişin en altında yazılı olanlarsa okunamıyor.

Sayfa Görüntüleme : 413