Simit

Simit

Fotoğrafçı: Feyzullah Tunç

Betimleyen adı: Serra ULUSOY

Yatay dikdörtgen, renkli ve yukarıdan çekilen fotoğrafta simitçi, yanında elinde çay tutan bir erkek ve karşısında elinde bir simit tutan bir başka erkek yer alıyor.

Üç tane erkek, üçgen şeklinde birbirlerinin yanında gri küçük taşlı ve yerlerin ıslak olduğu yolda duruyorlar. Erkekleri kuşbakışı biraz yukarıdan alan  fotoğraf karesinin sağındaki erkeğin  başında yuvarlak simit tepsi var ve onun  üzerinde üst üste dizilmiş birçok simit ve daha az sayıda açma  var. Simit ve açmalar daire şeklinde. Simitlerin üstünde susamlar var. Simitçinin yüzü, başında taşıdığı simitler tarafından kapatılmış, görünmüyor. Simitçi koyu gri bir hırka ve koyu gri bir pantolon giymiş. Simitçi sol kolunu bükmüş. Simitçinin sol elinde siyah küçük boyutta bir cüzdanı ve beyaz plastik ince poşetin içinde simitler olduğu bir poşeti yutuyor. 

Simitçinin solund,  üstünde koyu gri renkte arkasında sarı renkte Çelik Akü yazan ve altında yine sarı renkte enine uzanan ince şerit bulunan bir yelek ve onun altında uzun kollu sağ kolunu biraz kıvırdığı yine gri renkte bir üst giyen bir erkek var. Bu erkeğin saçı kahverengi ve başının tepesi hafif seyrek saçlarla dolu. Sağ kolunu bükmüş ve içi dolu bir çay bardağını hafif öne uzatarak  tutuyor. 

Simitçi ve onun solundaki erkeğin karşısında üçü bir üçgen oluşturacak şekilde bir erkek daha var. Koyu mavi kareli bir ceket ve içine koyu mavi hırka ve onun içine de belli belirsiz bir kareli gömlek gitmiş. Ceketinin sağ üst kenarına üstünde kırmızı küçük bir rozet takmış. Açık renk kadife bir pantolon giymiş. Ayakkabılarının siyah olduğu görülüyor. Kaşlarını hafif çatmış,burnu oldukça büyük

 ve uzun. Beyaz saçları ve bıyıkları var. Başının üstündeki saçlar epey seyrelmiş. Sağ elini pantolonun cebine koymuş ve sağ eliyle hem kahverengi bastonu hem de bir tane simidi tutuyor.

Sayfa Görüntüleme : 966