Sinekler

Sinekler

Sanatçı:İbrahim Koç

Materyal: Metal

Teknik: Metal Malzeme Ölçü: 60x50 cm (4 adet) 

Konum: ÖzÜ-X

Betimleyen: Egecan AKTAN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen şeklindeki heykelde hepsi sağa dönük durumda beyaz zemin üzerine gri metalden yapılmış dört sivrisinekten oluşuyor..

En soldaki ilk sineğin iki arka iki yan iki de ön olmak üzere tek kıvrımı olan tel şeklinde altı bacağı bulunuyor. Bu ince uzun bir gövdesi olan sineğin etrafında eşit uzaklıklarla bulunuyor. Sineğin gövdesi en arka bacaklarının bağlandığı yerde inceliyor ve aşağıya doğru kıvrılıyor. Gövdesinin alt ucu dirsek ucuna benziyor. Sineğin orta bacaklarının bağlandığı yerde iki kanat bağlantısı var kanatları yukarıya doğru yerle açı yaparak duruyor. Sineğin ön iki bacağı üst gövdesinin sağ tarafında inceldiği yere bağlı. Bu incelen alanın önünde top gibi aynı renkte bir yumru daha var bu da sineğin kafası. Sineğin kafasının yere baka kısmından düz bir tel iğne çıkıyor. Bu ayakları gibi kırık yapılı değil dümdüz yere kadar uzanıyor.

İkinci sinek birinci sineğe göre daha küçük ama tombul. Alt ve üst gövdeleri enine daha büyük olmasına rağmen bağlantı yerleri daha ince. Kanatları da ilk sineğe göre daha dar. İlk sineğin üst vücudu yerle paralel iken ikinci sineğin arka bacaklarının bağlandığı kısım yerle paralel olan kısmı. Bu sebeple kafası ve üst gövdesi ere doğru açı yaparak eğilmiş durumda. Üçüncü sinek ilk ve ikinci sineğe göre daha büyük. İlk sinek gibi üst vücudu yerle paralel ama ilki kadar cılız değil aksine en az ikinci sinek kadar tombul bir üst vücudu var. Arka gövdesi ilk sinek kadar uzun fakat daha düz ve yere paralel olmaya daha yakın.

4. sinek ise 3. sinekle tıpatıp aynı.

Genel olarak gri olan bu sineklerin kanat kısımlarının içinde kendilerine özgü yaprak gibi desenler var.

 

Sayfa Görüntüleme : 657