Sundown/ Gün Batımı

Betimleme: Emine KOLİVAR

Zemini kıpkızıl bir gün batımı rengine boyanmış afişte, iyice alçalmış güneşin sarı ışığı sağ alt tarafta yer alıyor. Güneş ışığının çekilip uzaklaştığı noktalar, en kızıl olan yerler. Dikey dikdörtgen afiş, üstten itibaren üçe bölünse üçüncü parçanın üstünde kalacak kısımda belki bir parmak kalınlığında ince bir mavilik şeklinde deniz görünüyor. Kumsal da kıpkızıl. Neil (Tim Roth), bu kıpkızıl kumlarda sandalyesine kaykılarak oturmuş denizi izlerken arkası dönük. Güneş ışıklarının önünde sadece bir siluet gibi görünüyor. Sol bacağını dizden kırıp çıplak ayağını kuma basmış, sağ ayağını ise kırmadan ileri doğru uzatmış. Gözünde güneş gözlüğü takılı, üzerinde bir şort ve kolları dirseklere kadar katlanmış beyaz bir gömlek var. Güneş ışığı sağından gelince kısa gölgesi soluna doğru düşmüş.

Afişin sol üst köşesinde kanatlı aslan figürü şeklindeki Venedik Film Festivali logosu ve yanında yazılar, sağ üst köşesinde TIFF yazılı logo yer alıyor.

Afişteki tüm yazılar okunaklı değil, okunabilenler üstten itibaren şu şekilde:

“AN EXISTENTIAL MYSTERY. IMPOSSIBLE TO GUESS WHERE IT IS HEADING. /INDIEWIRE”; beş tane yıldız ve “Pitch-perfect/ The Guardian”; “Sundown’s intensity burns like the sun- The WRAP”; “Genuinely chilling. It will leave you guessing and haunted/ FILM”; “Surreal and dangerous/ AWARDS DAILY”; “FROM MICHEL FRANCO THE DIRECTOR OF NEW ORDER”, “TIM ROTH, CHARLOTTE GAINSBOURG, IAZUA LARIOS”; “SUNDOWN”

Sayfa Görüntüleme : 578