TCHAIKOVSKY`S WİFE / ÇAYKOVSKİ`NİN KARISI

Betimleyen: Arif Emre Tiryaki

Dikine dikdörtgen formdaki renkli afişin zemini siyah. Ön planda, filmden alınan bir sahnenin fotoğrafında, öpüşüyormuş gibi duran Piyotr İlyiç Tchaikovsky (Çaykovski) “Odin Lun Biron” ve Karısı Antonina Miliukova “Alyona Mikhailova” var. Ellilerinin ortalarında, sarı saç ve sakalları beyazlamış, göz çevresinde ince kazayağı çizgileri olan Çaykovski’nin uçları hafifçe sivrilip yana uzamış olan pos bıyıkları var. Sadece omzundan yukarısı ve yüzünün sağ tarafı görünen Çaykovski, siyah papyonlu. Yumruk yaptığı sağ eli, hafifçe gülümsercesine onu dudaklarından öpmek için uzanan Antonina’nın çenesinin altında duruyor. Yüzünün sadece sol tarafı, yüzündeki ince tülün gerisinden görünen Antonina, otuzlarının başlarında, beyaz tenli açık kumral. Hafif kemerli burnu, köşeli yapılı bir çenesi var. Koyu kumral saçlı başında, bir şapka uzantısı gibi görünen kırmızı bir şerit görünüyor. Sağ kulağında, gri uzun zincir benzeri sarkan bir küpe var.

Çaykovski ve Karısı Antonina’nın birbirine değen çenelerinin hemen altında, “FESTIVAL DE CANNES COMPETITION OFFICAL SELECTION 2022” yazısı ve festivalin sembolü olan beyaz oval içindeki zeytin dalı var. Filmin adı, büyük puntolu beyaz büyük harflerle, “ÇAYKOVSKİ’NİN KARISI” hemen altında iki satır halinde yazılmış. Filmin adının İngilizcesi, kırmızı harflerle belirtilmiş. “TCHAIKOVSKY’S WIFE” 

Film adının altında, isim büyük harflerle olacak şekilde, beyaz renklerle, “bir KIRILL SEREBRENNIKOV filmi”  yazıyor. Hemen alt kısımdaki film ekibi ve görevleri hakkındaki bilgiler okunaklı değil. En altta film yapım şirketlerinin logo ve sembollerinin altında, “30 ARALIK’TA SİNEMALARDA” yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 181