THE OGGLİESS / ÇİYKİNLEY

Betimleyen: Rabia Yaman

Mavi ve sarı- yeşil renklerin hâkim olduğu dikey formdaki afişte; Ejderha Ateşdipli, sırtında Güveli, Pasaklı, Meks ve Lota’yla ‘Kokuşuk Köy’ün üzerinde uçuyor.
Güveli ve Pasaklı yeşil renkte. Top burunlu iri gözlü ve başlarının üzerinde üç boynuzlarıyla kısa boylular. Boynuzlarının arasında, kıvrık tele benzeyen birkaç dik saçları var. Beyaz dişlerini göstererek büyük ağızlarıyla gülümsüyorlar. Pasaklı, Güveli’ye belinden sarılmış. Güveli, kollarını iki yana açıyor. Yeşil bir ejderha olan Ateşdipli’nin iki yana açtığı kanatları mavi renkte. Uzun ve geniş burnunun üzerinde iki büyük deliği ve Güveli ve Pasaklı gibi başının üzerinde üç boynuzu ve saçları var. Kaşları kalın. Pembe uzun dilini ağzının kenarından sarkıtmış. 6 ayaklı ve uzun kuyruklu. Uçarken kuyruğundan yeşil bir gaz çıkarıyor.
Meks, kalın çerçeveli yuvarlak gözlüklü, sarı saçlı bir çocuk. Dizlerinin üzerine kalkıp ellerini açarak,
kolları havaya kaldırmış. Lota, Meks’le aynı yaşta. Kısa saçlarının üzerine taktığı şapkasıyla Meks’in hemen arkasında. Bir elini Meks’in omzuna koyarken, diğer kolunu yana uzatmış. Hepsi aynı tarafa bakarak gülümsüyor. Kokuşuk Köy’ün saat kulesi üzerinden geçerken; kasabanın dışında kalan bir alanı kaplayan çöplüğü geride bırakmışlar. Çöplükte atıklar, karşıdan üç tepecik şeklinde görülüyor. Hafif sağına yatık uçan Ateşdipli’nin havaya kalkık sol kanadının altında, Çekiç’in kırmızı spor otomobili ve inşaat işçilerinin kamyonları duruyor.

Afişin üst kısmında, Mavi gökyüzü üzerinde yeşil harflerle ‘THE OGGLİES’ yazıyor.” Ogglies” kelimesinin ‘i’ harfinin noktasının yerinde, bir sinek yer alıyor.

Afişin alt kısmında ‘ Welcome the Smelliville’ notu ve “ARRI Media” logosuyla, en altta okunaklı olmayan birkaç satırlık film bilgileri ve sponsor logoları yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 168