THE OLD OAK / UMUDUNU KAYBETME

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey dikdörtgen formdaki afişte; bir sokakta, kasabaya yerleşen Suriyeli göçmenler ve kasaba yerlilerinin bir arada olduğu  gösteri yürüyüşünden bir kare yer alıyor. Ortada altmışların başında hafif göbekli ve gıdılı TJ Ballantayne (Dave Turner) yürüyor. Üzerinde haki yeşil polo yaka bir tişört ve lacivert spor pantolon olan TJ’in açık kumral dalgalı saçları alnının iki yanından içe doğru açılmış. TJ’in sağ yanında yirmili yaşların başlarında, siyah saçlarını arkadan toplamış Yara (Ebla Mari) var. Yuvarlak yüzlü, kalın kaşlı, orta boylu olan Yara’nın üzerinde lacivert bordo renklerinde çizgili diz üstü bir tunik altında kapri pantolon var. Yara’nın sağında tekerlekli sandalyede başörtülü bir kadın, bir adım gerisinde yine iki başörtülü kadın ve dalgalı saçlarını tepede toplamış kırklarının sonlarında olan Laura (Claire Rodgerson) var. Onun sağında  altmışların başlarında gri saçlı, Archie (Arthur Oxley) bulunuyor. TJ’in hemen bir adım gerisinde, kumral düz ve kaküllü saçlarını arkadan toplamış, altmışların başlarında Maggie (Jen Patterson) yürüyor. Maggie yeşil tonlarda bir tişört ve kot pantolon giymiş, boynunda haç kolyesi var. TJ’in solunda Yara’nın annesi Fatima (Amna Al Ali) var. Fatima kısa boylu, kilolu, ellilerin başında bir kadın, üzerine lacivert tonlarda uzun bir pardösü giymiş, başına sütlü kahve tonlarında bir baş örtü bağlamış.  Fatima’nın solunda düz sarı saçları ensesinde kırklı yaşlarında bir kadın, arkasında gri saçlı bıyıklı Yusuf, siyah saçlı bıyıklı Salim, uzun sarı saçlı bir kadın, baş örtülü bir kadın, kumral saçlı genç bir erkek daha var. Daha arkada olanlar seçilemiyor. Öndeki grubun hemen arasında yaklaşık iki metrelik dev bir poster taşınıyor. Poster bordo bir kumaş üzerine tasarlanmış, kenarlarda iki çizgi arasında birbirinin içinden geçen dalgalı çizgiler kenar süsünü oluşturuyor. Ortada mavi bir daire içinde sarı tonlarda bir meşe ağacı figürü bulunuyor.  Üstte kenarları sarı çizgili mavi kurdele şerit üzerinde büyük harflerle “STRENGTH SOLIDARITIY RESISTANCE” yazısı yer alıyor.  Ağacın altındaki kurdele şeritte arap alfabesiyle yazılar var. Sokağın iki yanında ve gerisinde iki katlı evlerin çatıları görünüyor.

Afişin üst kısmında  büyük lacivert harflerle “A FILM AS FIRED UP AND HUMAN AS ANY YOU’LL SEE THIS YEAR” altında dört yıldız ,”TIME OUT” yazısı, oval çerçeve içinde zeytin dalı, “OFFICIAL SELECTION” ibareleri yer alıyor.  Biraz altında, kalın puntolu kahverengi harflerle iki yandan ortalanmış şekilde iki satır halinde “THE OLD OAK” yazıyor. Old Oak yazısının sol üst köşesinde iki satır halinde küçük puntolu lacivert harflerle “DIRECTED BY KEN LOACH”, sağ tarafında “WRITTEN BY PAUL LAVERTY” yazıyor.

Afişin altında yer alan isimler net olmadığı için okunamıyor. En altta, beyaz harflerle “COMING SOON TO CINEMAS” ibaresi yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 140