THE OTTOMAN LIEUTENANT / OSMANLI SUBAYI

Betimleyen: Deniz Balancar

Dikey dikdörtgen renkli afişin üst kısmında başrol oyuncuları; Dr.Garrett Wood ( Ben Kingsley), İsmail Veli ( Michiel Huisman), Lillie Rowe (Hera Hilmarsdottır) ve  Jude ( Josh Hartnett)’ın gövdelerinden yukarıları yer alıyor. Dr.Garrett, Lillie ve Jude karşıya doğru bakarken İsmail Veli daha ön planda ve hafif soluna dönük vaziyette konumlandırılmış.

Dr.Garrett, orta yaşlı, saçsız, yuvarlak kafalı, beyaz tenli, belirgin karakteristik burunlu, sakallı ve küçük gözlüdür. İsmail Veli, 30’lu yaşlarında, kahverengi, hafif uzun saçlı ve gür sakallı olup oldukça ciddi bir ifade ile gözlerini kısarak bakmakta, üzerinde ise açık yeşil renkli,  yakası gri , altın renkli düğmeleri olan asker üniforması var. Lillie, beyaz tenli, sarışın, mavi gözlü ve pembe dudaklı genç bir kadın. Jude, kahverengi saçlı, buğday tenli, bıyığı ve keçi sakalı olan gözlüklü genç bir adam. Jude’un üzerinde beyaz mavi çizgili bir gömlek, gri bir yelek ve siyah bir kravat var. Oyuncuların fotoğraflarının üzerinde, afişin tepesinde, beyaz renk ve büyük harfle, isim yukarıda soy isim aşağıda kalacak şekilde “MICHIEL HUISMAN”, “HERA HILMAR”, “JOSH HARTNETT”, “BEN KINGSLEY”, “HALUK BİLGİNER”, “SELÇUK YÖNTEM” yazıyor. Arka plan bulanık toprak tonlarında olup sol tarafta bir cami kendini belli ediyor.

Afişin alt yarısı filmdeki bir savaş alanı karesinden alınmış. Sol tarafta bir kamyon, kasaları taşıyor. Orta kısma doğru bir kahverengi, bir beyaz atlı iki asker hareket halindeler. Askerlerin arkasında, dumanı havayı sarmış vaziyette alevler yükseliyor. Sağ kısmında ise Khalil Bey (Haluk Bilginer) ve Melih Pasha (Selçuk Yöntem) üzerlerinde üniformaları ile ayakta, ciddiyetle duruyorlar. Khalil Bey ve Melih Pasha’nın arkasında çatısız, taş bir bina yer alıyor. Afişin alt orta kısmında, büyük harflerle ve sarı renkte “YÖNETMEN”, hemen altında aynı şekilde “JOSEPH RUBEN” yazıyor. Yönetmenin altında, büyük harflerle ve büyük punto ile, sarı renkli “OSMANLI SUBAYI” ve biraz altında daha küçük punto ile “THE OTTOMAN LIEUTENANT” yazıyor. Altında beyaz renkli, küçük punto ile filmde yer alan tüm oyuncuların adları yazıyor. Oyuncuların yazısının hemen altında ise filmin vizyona girdiği tarih “19 MAYIS 2017”büyük harflerle ve beyaz renkli yazılmış. Afişin altındaki sponsor logoları net olmadığı için okunamıyor.

Sayfa Görüntüleme : 216