THE WİTCHES / CADILAR

Betimleyen: Nezahat Şalkamcı

Dikey, dikdörtgen afiş, otel koridorunda çekilmiş bir fotoğraftan oluşuyor. Etrafı sarı ve turuncu çiçeklerle bezeli, kırmızı halı serili koridorda Büyük Baş Cadı, en önde ortada
duruyor. Büyükanne, sol tarafında geride dururken, Stringer de sol tarafında büyük anneden daha geride yer almış. Arkalarındaki merdiven birkaç basamak yükselip sağa ve sola ayrılmış.
Sayıları kırk civarı olan cadılar, merdivenlerde poz vermişler. Sevimli kızıl fare Gatsby, beyaz fare Mery ve şişman-gri fare Bruno afişin en alt kısmında, Büyük Baş Cadı’nın önünde yan yanalar. Gatsby ellerini endişe ve şaşkınlıkla ağzına götürmüş. Meri ellerini korkuyla gözlerine kapatmış. Bruno’ysa başını kaygıyla ellerinin arasına almış. Büyük Baş Cadı, mağrur ifadesiyle sağ bacağını öne atıp kollarını açarak yukarı kaldırmış. Otuzlarında, uzun boylu, zayıf, sarışın, kahverengi gözlü, bakımlı bir kadın. Sarı küt saçları, dalgalı fönlü. Üstüne sol tarafı kolsuz, uzun, mor bir elbise giyip, uzun mor eldivenler takmış. Elbisesindeki metal yılan, gövdesini Büyük Baş Cadı’nın beline sarıp başını boynuna dolamış. Gövdesinin devamındaki kuyruk kısmı, elbisenin yırtmacının kenarından aşağı uzanıyor. Sol elinde valiz, sağ bileğinde kol çantası takılı olan Büyükanne ellilerinin sonunda, siyah saçlı, kahverengi-iri gözlü, yuvarlak yüzlü, kilolu, siyahi bir kadın. Üstüne diz altı, sarı çiçekli, yeşil bir elbise giymiş. Ellilerinde, bıyıklı, geniş alınlı, uzun yüzlü bir adam olan Stringer beyaz çizgili, siyah bir takım elbiseyle beyaz gömlek giyip siyah kravatla beyaz yaka mendili takmış. Mendilin üst kısmına kırmızı bir çiçek iliştirmiş. Renkli kıyafetler giyen cadıların hepsi şapkalı ve bakımlılar. Fotoğraf, köşeleri motifli parlak bir çerçeve içine alınmış. Üst kısmında beyaz harflerle “maxORIGINAL” yazarken, hemen altında iki satır halinde, büyük, beyaz harflerle “THIS HALLOWEN BRING THE BIG SCREEN HOME” yazmakta. Afişin orta kısmında başrol oyuncularıyla, filmin adına yer verilmiş. Başrol oyuncularının isimleri; “ANNE HATHAWAY, OCTAVIA SPENCER, STANLEY TUCCI”. İsimler üstte daha ince puntolu, büyük harflerle yazılırken; soy isimleri daha kalın puntolu, büyük harflerle bir alt satırda yer almış. İsimlerin altında ROALD DAHL, THE WITCHES yazısı bulunuyor. “THE” kelimesi, “C” harfinin içindeki boşlukta yer almış. ROALD DAHL ise, “T” ve “C” harflerinin üstünde. Baştaki “W” harfi yılan şeklindeyken, ağzından sallanan fareyi kuyruğundan yakalamış. “ROALD DAHL” aynı zamanda yılan şeklindeki “W” harfinin sağ tarafa, yatay uzanan kuyruğunun altında bulunuyor. Afişin altındaysa büyük, beyaz harflerle şunlar yazmakta; “BASED ON THE BOOK BY ROALD DAHL”, “SCREEN PLAY BY ROBERT ZEMECKS&KENYA BARRIS”,“AND GUILLERMO DELTORA DIRECTED BY ROBERT ZEMECKS”,“STREAMING OCTOBER 22 ONLY ON HBOmax”

Sayfa Görüntüleme : 177