TULLİANA / BARS

Betimleyen: Hülya GÜLAY OGELMAN

Dikey dikdörtgen renkli afişin ortasında hat sanatıyla yapılmış Anadolu Parsı yer alıyor. Arapça yazılardan oluşan Anadolu Parsı, sol profilinden görünüyor. Tepelik bir yerde duruyormuş gibi konumlandırılan Anadolu Parsı geriye baktığı için başı soluna dönük. Yavruağzı renginin koyudan açığa geçiş yaptığı bir fona sahip afişin üstünde yapımcı şirketlere, sponsor kurumlara ve oyunculara ait bilgiler, büyük harflerle, 6 satırda yer almış. Kalabalık yazı grubunda bazı satırlar net değil. Net olan kısımlar şu şekilde: “VİGO FİLM ve VARYANT FİLM. ALİM YAPIM. T.C.KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, TRT, İZMİR SİNEMA OFİSİ.” Yazılarının altındakiler okunaklı değil.

Anadolu Parsının üstünde kalacak şekilde büyük, koyu harflerle “GÖRKEM KASAL. MÜNİR CAN CİNDORUK. ALİ SEÇKİNER ALICI. FERİDUN KOÇ. TARHAN KARAGÖZ. MUTTALİP MÜJDECİ. SENCAR SAĞDIÇ. SEZİN BOZACI.” isimleri yer alıyor.

Anadolu Parsının altında büyük ve koyu harflerle “BARS” yazıyor. Filmin adı, afişte en büyük puntoya sahip.

Filmin adının altında “Senarist ve Yönetmen. ORÇUN KÖKSAL” yazısı ile ıssız yolda ilerleyen Veysel`in sıteyşın vagon modelindeki otomobili yer alıyor.

Afişin en altında yapımcı ve sponsor kurumlar ile firmaların logoları bulunuyor. Logolar soldan sağa şu şekilde: “Varyant Film. Vigo Film. Alim Yapım. T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. Sinema Genel Müdürlüğü. TRT Sinema. İzmir Sinema Ofisi. İzmir Vakfı. Hacıbektaş Belediyesi. Buca Belediyesi. Postbıyık Postproduction. Creative Production. Folkart. Antalya Altın Portakal. Antalya Film Forum. Köprü Bridge İstanbul Film Festivali. BFL-Bosphorus Film Lab. CineLink Insdustry Days.”

Sayfa Görüntüleme : 132